Mama medvjedica spasila život beračici gljiva u Kanadi

Mama medvjedica spasila život beračici gljiva u Kanadi

Joanne Barnaby, Kanađanka koja je u petak 17. lipnja brala gljive u šumi na sjeverozapadu zemlje, našla se u vrlo opasnoj situaciji nakon što su ona i njen pas naišli na vuka. Srećom, jedna medvjedica priskočila joj je u pomoć.

Dok je kanadska gorska policija tragala za Joanne Barnaby jer se predugo zadržala u šumi, Barnaby se “borila” na život i smrt s vukom koji ju je pokušavao odvojiti od njezina psa.

Barnaby i njezin pas Joey, bježali su 12 dugih sati kroz spaljenu šumu pred vukom koji ih nije prestajao pratiti. Umorne i dehidrirane, dodatno su ih napadali rojevi komaraca.

Spas se pojavio u obliku mame medvjedice. Barnaby je, unatoč tome što je znala da bi razdvajanje mame medvjedice i njezina mladunčeta moglo biti opasno, odlučila učiniti upravo to. Krenula je prema medvjediću, a iza nje čuo se žamor.

Medvjedica je napala vuka i to je otvorilo priliku za bijeg.

Barnaby je krenula prema civilizaciji, napunivši praznu limenku od piva vodom iz jezera. Susrela se s još jednom preprekom, gustom vegetacijom, koja joj je dodatno otežala u pronalaženju izlaska iz šume.

“Nisam mislila da ću se uspjeti izvući”, rekla je za Washington Post. Dok je satima bježala od vuka, počela je buncati i voditi razgovore sa svojim sinovima, od kojih je jedan preminuo kad je bio beba, a drugi je sada mladić.

U subotu ujutro 18. lipnja napokon je stigla do autoceste, gdje se susrela sa službom koja ju je tražila. Ipak je na kraju izabrala da sama odveze sebe i psa Joeya kući, bez obzira na potpunu izmorenost.

(Zg-magazin)