Maloljetnik priveden zbog lažnih dojava o bombama u školama i dječjoj bolnici

Maloljetnik priveden zbog lažnih dojava o bombama u školama i dječjoj bolnici

(Ilustracija: PUZ)

Policijska uprava zagrebačka je u ponedjeljak, 21. studenoga između 12.35 i 13.20 sati putem svoje e-adrese zaprimila dojave o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama na četiri lokacije. U dojavi su navedene tri osnovne škole na području Trešnjevke (OŠ Matija Gubec, OŠ Augusta Šenoe i OŠ Horvati) te Klinika za dječje bolesti u Klaićevoj.

»Odmah po zaprimanju dojava, policijski službenici su žurno i bez odgode krenuli na mjesto događaja, obavili pregled te nisu potvrdili istinitost zaprimljenih dojava. Dakle, radilo se o lažnim dojavama«, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

U priopćenju se dodaje kako policija svaku zaprimljenu informaciju ili dojavu o mogućim postavljenim eksplozivnim napravama uzima krajnje ozbiljno i s oprezom te se žurno obavljaju provjere na terenu, a tako je bilo i u ovim konkretnim slučajevima.

Maloljetna osoba koja se dovodi u svezu s tim lažnim dojavama je odmah u ponedjeljak, nešto prije 15 sati u prisutnosti majke privedena je u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti i provođenja kriminalističkog istraživanja. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni