Malo je nedostajalo

Malo je nedostajalo

Posljednjih 10-ak minuta utakmice, Brazil je bio na mukama. Naši su pritiskali, no nažalost nismo uspjevali poentirati. Hrvatska je uspjela zabiti u 83. minuti, no prije pogotka, sudac je dosudio prekršaj Olića na brazilskom golmanu Cesaru, tako da je pogodak poništen. Posljednji gol za pobjedu Brazila od 3:1 postigao je Oscar, koji je s 18 metara pogodio desni kut gola.

Sve je krenulo baš kao u snu. Heroj nacije bio je Ivica Olić, koji je sinoć igrao fantastično. Unatoč svojim godinama, ovaj 35-godišnjak jučer je zbunio Brazilce. U 11. minuti uputio je centaršut, prisilio Marcela da poentira u vlastitu mrežu. Hrvatska vodi 0:1. Podsjetilo me to na 1992. godinu i na košarkašku utakmicu na Olimpijskim igrama u Barceloni, kada je Hrvatska u jednom trenutku vodila protiv SAD-a i njihovog Dream Teama.

Nažalost, baš kao i te 1992. godine san je kratko trajao. Naši su nakon jednog nesporazuma na sredini terena izgubili loptu, a inicijativu je preuzeo Neymar koji je izjednačio na 1:1.

Uslijedila je inicijativa Brazilaca, koji su kontrolirali loptu cijelo prvo poluvrijeme. Odličan je bio naš vratar Stipe Pletikosa, koji je obranio nekoliko izglednih udaraca Brazilaca. Svojom mirnoćom ulijevao je samopouzdanje Lovrenu i Čorluki, novom dvojcu zadnje crte obrane. Nažalost utakmica je pokazala koliko nam nedostaje iskustvo Joea Šimunića.

Kriva procjena japanskog suca

Drugo poluvrijeme započelo je pritiskom Brazilaca, a nakon jedne neizgledne prilike u 16-ercu ruku Dejana Lovrena na Brazilcu Fredu, japanski sudac Yuichij Nishimura okarakterizirao je kao prekršaj za 11-erac. Najstroži udarac za Brazil izveo je Neymar. Njegovu nervozu zamalo je iskoristio naš vratar Pletikosa, koji je odabrao pravu stranu. Imao je loptu na rukama, no nažalost udarac je bio prejak i loptu je ušla u mrežu. Brazil je poveo s 2:1. Posljednjih 10-ak minuta utakmice, Brazil je bio na mukama. Naši su pritiskali, no nažalost nismo uspjevali poentirati. Hrvatska je uspjela zabiti u 83. minuti, no prije pogotka, sudac je dosudio prekršaj Olića na brazilskom golmanu Cesaru, tako da je pogodak poništen. Posljednji gol za pobjedu Brazila od 3:1 postigao je Oscar, koji je s 18 metara pogodio desni kut gola.

Iako rezultat i konačnih 3:1 daje osjećaj kako je Brazil bio uvjerljivo bolja momčad, svi koji su pratili jučerašnju utakmicu mogli su se uvjeriti da su Vatreni jučer pružili odličan otpor Brazilcima. Ostaje žal što nismo iskoristili neke poluprilike, a onda je sve moglo biti drugačije. No, naši trebaju čim prije zaboraviti jučerašnji susret i okrenuti se novoj utakmici protiv Kameruna, koja je na rasporedu 18. lipnja.

(V.V; Foto:www.fifa.com)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni