“Mališan” izazvao ogroman interes posjetitelja

“Mališan” izazvao ogroman interes posjetitelja

Tijekom prošlog tjedan u Tehničkom muzeju »Nikola Tesla« posjetiteljima je omogućeno razgledavanje unutrašnjosti talijanske »džepne« podmornice CB-20 iz Drugog svjetskog rata, proizvedene 1943. godine.

Mogućnost pobližeg upoznavanja s ovim svjetskim raritetom i njegovom poviješću i ove je godine izazvao velik interes publike, pa se pred ulazom u podmornicu formirao podulji red posjetitelja, a na ulaz u skučenu unutrašnjost ovog nesvakidašnjeg plovila čekalo više od sat vremena.

Budući da je riječ o podmornici manjih dimenzija, ona je poznata i pod nadimkom »Mališan«, no istovremeno je riječ o izuzetno velikom eksponatu.

Za posjet podmornici TMNT je izdao posebne ulaznice na kojima je otisnut pečat s profilom podmornice CB-20.

(zg-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t