“Mali zmaj” prikuplja školski pribor za djecu socijalno ugroženih obitelji

“Mali zmaj” prikuplja školski pribor za djecu socijalno ugroženih obitelji

Osim novčanih donacija, prikupljaju i rabljene ili nove školske udžbenike, sve vrste bilježnica, olovke, gumice, omote za bilježnice i knjige, geometrijski pribor, torbe, pernice, pribor za likovni odgoj, papuče za satove tjelesnog odgoja, dječje kabanice i sve ostalo što školarcima može zatrebati tijekom nastave

Humanitarna udruga Mali zmaj i ove godine organizira akciju prikupljanja školskog pribora, namijenjenog djeci iz socijalno ugroženih obitelji.

Riječ je o akciji koja se uspješno provodi šestu godinu, pod nazivom «Mali zmaj ide u školu».

„S obzirom na izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze svi naši registrirani korisnici, djeca koja pohađaju školu često su zakinuta čak i u najosnovnijim potrepštinama, poput bilježnica ili olovki. Stoga se trudimo omogućiti im barem ono što je nužno za početak školske godine, kako već na početku ne bi bili izdvojeni od drugih i, među ostalim, izvrgnuti ruglu vršnjaka. Ovim putem Vas molimo da se, u okviru svojih mogućnosti, uključite u našu akciju i pomognete nam da djeci zajedno olakšamo školske dane“, poručuju iz ove humanitarne udruge.

Osim novčanih donacija koje bi bile namijenjene isključivo za ovu svrhu, prikupljaju i rabljene ili nove školske udžbenike, sve vrste bilježnica, olovke, gumice, omote za bilježnice i knjige, geometrijski pribor, torbe, pernice, pribor za likovni odgoj, papuče za satove tjelesnog odgoja, dječje kabanice i sve ostalo što školarcima može zatrebati u praćenju nastave.

Udruga Mali zmaj skrbi o približno 300-tinjak registriranih korisničkih obitelji diljem Hrvatske, s preko 400 djece školske dobi. Riječ je o obiteljima izuzetno lošeg socijalnog statusa, od kojih većina živi u gotovo nehumanim uvjetima. Obitelji korisnika svoj status dužne su dokazati dokumentacijom, kako se ne bi dogodilo da prikupljena pomoć ode u ruke onih kojima nije neophodna. Također, udruga nije financirana od države ili Grada Zagreba, a djeluje isključivo zahvaljujući nesebičnim donacijama građana ili tvrtki, kao i angažmanu brojnih volontera.

Donacije se mogu dostaviti osobno ponedjeljkom od 11-18 sati ili četvrtkom od 15-18 na adresu skladišta: Maksimirska 115 (kod stadiona u Maksimiru)

Adresa za slanje paketa poštom je:
Mali zmaj
Maksimirska 115
10 000 Zagreb

Moguće je poslati i paket Tiskom:
900680 ZG-MAKSIMIRSKA-BUKOVAČKA
adresa kioska:
MAKSIMIRSKA ULICA 119
10000 ZAGREB
za MALI ZMAJ

Financijske donacije mogu se uplatiti na:
Mali zmaj
Maksimirska 115, 10 000 Zagreb
žiro račun: HR582484008 1105567475 (Raiffeisen)
pod šifrom: “donacija-skola”

Trenutno najviše nedostaje velikih bilježnica s crtama, tempera, pastela, glinamola i omota za knjige i bilježnice. Primaju i rabljene pernice, školske torbe i ruksake za veću djecu.

Za sve dodatne informacije obratite se putem e-maila info@malizmaj.hr  ili na telefon 091/5670 618. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni