Mali gornjogradski festival donio nove kulturne sadržaje

Mali gornjogradski festival donio nove kulturne sadržaje

(Izložba Alane Kajfež)

Mali gornjogradski festival, novi je projekt Umjetničke organizacije Lovro&Nina i Muzeja grada Zagreba koji se održavao od od 9. do 12. studenoga. Umjetnički i edukativni sadržaji obogatili su život stanovnika zagrebačkog Gornjeg grada i privukli goste iz drugih dijelova Zagreba, ali i šire.

Uvodna izložba skulptorice Alane Kajfež, Hommage Lady Šram u gipsu i fuziji stakla, priređena je u galeriji Umjetnost osmijeha. U Muzeju grada Zagreba prikazana je predstave Delirij u dvoje u izvedbi Ane Pogorelić i Luke Šatare te melodrama Henok Arden u izvedbi Bojane Gregorić Vejzović i pijanista Danijela Detonija, kao i dječja predstava Plačko Kazališta Mala scena.

Bila je tu i večer posvećena Rudolfu Matzu u Kuli nad Kamenitim vratima Družbe Braća Hrvatskog Zmaja, s predavanjem i glazbenim programom u kojem su nastupili Paula Novosel i Adam Horvat, učenici Glazbene škole Blagoja Berse.

Ni kiša nije omela Gornjogradsku glazbenu šetnju Nade Bezić, ni hladnoća Gornjogradsku botaničku šetnju Mihaela Kušana, voditelja Društva prijatelja cvijeća i zelenila, koji je upravo za ovaj festival osmislio šetnju, a u programu su održane i radionice joge, tanga, commedie del’arte i nenasilne komunikacije kroz umjetnost te predavanje o Ionescu i teatru apsurda.

Organizatori su pružili umjetnički program i raznolik sadržaj otvoren publici, ukazali na neke gornjogradske bisere, primjerice Kulu nad Kamenitim vratima za koji mnogi i ne znaju, pokazali postojeće prostore u drugačijem svjetlu i ozračju, kao upravo prekrasan Muzej grada Zagreba, ali i skromni prostor Mjesnog odbora Gornji grad, i ostvarili kvalitetno druženje.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni