Maksimirski Minus Zwei cener – utrka posvećena borbi protiv plućne hipertenzije

Maksimirski Minus Zwei cener – utrka posvećena borbi protiv plućne hipertenzije

Utrka Maksimirski Minus Zwei cener bit će održana u subotu 26. lipnja, s početkom u 10 sati na livadi kod Mogile, uz popratni program.

Pozvani su svi željni trčanja, rekreacije ili boravka u prirodi bez obzira na dob, a svi zainteresirani se mogu prijaviti do 25. lipnja, putem mrežne stranice www.utrka.com.

Atletski klub Maksimir je i ove godine u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Veleučilištem Velika Gorica „najljepšu utrku grada Zagreba“ posvetio borbi protiv plućne hipertenzije.

Sedmo izdanje utrke ponovno će se trčati pod geslom „Ostani bez daha za PH“, a po običaju utrku čine kros od 8 km i utrka građana na 2 km.

Plućna hipertenzija – rijetka bolest povišenog tlaka u plućnim žilama od koje boluje nešto više od 450 ljudi u Hrvatskoj.

»Uz bolesti kao što su astma, karcinom pluća, a u posljednjih godinu dana i COVID te post-COVID, postoje jednako važne bolesti kojima je potrebno pridati više pažnje. To posebno dolazi do izražaja kod plućne hipertenzije jer ishod bolesti direktno ovisi o stadiju bolesti u kojem smo ju dijagnosticirali«, izjavio je dr. med. Fedža Džubur, liječnik iz klinike za plućne bolesti Jordanovac.

Na značaj „Maksimirskog Minus Zwei cenera“ se osvrnuo i organizator utrke Andrija Damjanović: »Ovo je obiteljska utrka i jedni smo od rijetkih koji organiziraju utrku od 2 km za sve uzraste željne rekreacije, kojima je 5 ili 10 km prezahtjevno. Stoga pozivamo naše drage sugrađane svih dobi da podrže borbu protiv plućne hipertenzije i učine nešto značajno i za svoje zdravlje trčanjem ili šetnjom kroz naš najljepši Maksimir«.

Detaljnije informacije o utrci dostupne su na internetskoj stranici utrke ili Facebook stranici utrke. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni