Maksimirski  humanitarni sajam – poziv susjedima i sugrađanima da pomognu siromašnima

Maksimirski  humanitarni sajam – poziv susjedima i sugrađanima da pomognu siromašnima

U subotu 14. listopada u Šrapčevoj 12 održat će se  “Maksimirski  humanitarni sajam” od 10 do 14 sati. Organizatori napominju da je listopad mjesec “siromašnih”,  odnosno “vrijeme kada se želi ukazati da je život nekim obiteljima, naravno i djeci i starijim osobama vrlo težak i nedostojan čovjeka”. Zato pozivaju da ih posjetite i sve što niste mogli naći u drugim trgovinama potražite u udruzi “Susjed susjedu pomaže u nevolji” te na taj način doprinesete darovanju slabije stojećih obitelji.

Kako ističe Gordana Brus, predsjednica spomenute udruge, pripremili su lijepu paletu jesenskih odjevnih predmeta za odrasle i nališane. Brus ističe kako imaju dovoljno odjeće, no da u posljednje vrijeme nedostaje nivac te se u mjesečnom”buvljaku” skupi svega 200 kuna dok je taj novac prije bio nešto veći.

Jedan dio spomenutih predmeta poklanja se svake srijede od 17 do 19 sati. Za razliku od toga subotom se dio toga može kupiti po povoljnim cijenama, kako bi se slabije imućnim susjedima mogao dati određeni novac.

Zanimalo nas je što se pritom događa ako doznaju da netko preprodaje robu. Brus kaže kako su iz udruge došli na ideju da svima potrebitima koji se odluče za preprodaju robe omoguće da na Jakuševcu dobiju štand i da si na taj način još dodatno pomognu. Naglasila je da je riječ o “osobama kojima je to zaista potrebno”.

Pozvala je sve koji imaju višak odjeće i obuće, posteljine i drugih potrepština da ih slobodno donesu. U Udruzi će ih srdačno docekati. (Zg-magazin)