Maksimirske jeseni

Maksimirske jeseni

U parku Maksimir, u utorak 13. rujna održala se međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi 13. maksimirske jeseni pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, Zagrebačkog saveza sportske rekreacije Sport za sve i Vijeća Gradske četvrti Maksimir, a u organizaciji Doma za starije Maksimir, Društva za sportsku rekreaciju Maksimir i Centra za kulturu i informacije Maksimir. Ove godine manifestacija je okupila preko 1.200 sudionika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske.

Sportsko-rekreacijsku, kulturno-umjetničku i zdravstveno-preventivnu manifestaciju otvorio je gradonačelnik Milan Bandić, naglasivši da je ona dokaz da prijateljstvo ne poznaje granice, kao i da godine nisu važne ako čovjek ima duha. “Mi smo, zajedno s vama, postigli da Zagreb bude multikonfesionalan, multietničan i multikulturalan grad koji može poslužiti kao primjer drugim europskim gradovima. Želja nam je i dalje ga razvijati i unapređivati, ali i sačuvati njegov duh i vrijednosti”, dodao je gradonačelnik.

Tijekom dana za sudionike je bio organiziran kulturno-umjetnički program i brojne aktivnosti kao: sportsko-rekreacijska natjecanja, jutro poezije, likovno stvaralaštvo, kreativno stvaralaštvo, te zdravstveno-preventivni program i promocija rada Kluba KM 50+.

(Zg-magazin)