Lustig je počasni građanin Zagreba, a Bandić počasni građanin Đurđevca

Lustig je počasni građanin Zagreba, a Bandić počasni građanin Đurđevca

Na protekloj sjednici Gradske skupštine, održanoj 18. travnja 2019. filmski producent i jedini hrvatski dvostruki dobitnik nagrade Oscar, Branko Lustig jednoglasnom je odlukom gradskih zastupnika proglašen počasnim građaninom Zagreba. Prijedlog da se Lustiga imenuje počasnim građaninom Zagreba podnio je gradonačelnik Milan Bandić.

U obrazloženju stoji kako je Lustig počast dobio za »izniman doprinos promicanju vrijednosti demokratskog društva, filmske umjetnosti i kulture, razumijevanja među različitima, čime je trajno zadužio Hrvatsku i Grad Zagreb«.

Podsjetimo, za dugoročnu posvećenost edukaciji o holokaustu B. Lustig je 2010. godine proglašen počasnim građaninom Osijeka, a od 2017. je i počasni građanin Čakovca.

Tjedan dana nakon Lustiga, počasim građaninom, ali ovaj put Đurđevca, je proglašen zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je imenovan na sam tog podravskog grada, 25. travnja.

Na svečanoj sjednici Grada Đurđevca osim gradonačelnika Bandića, počasnim građaninom proglašen je i general Mladen Markač.

Zahvalivši čelnicima Grada i građanima Đurđevca na velikom priznanju, gradonačelnik Bandić je istaknuo da je iznimno ponosan i počašćen tom gestom te je poručio da je i on postao „Picok“ – popularni naziv za Đurđevčane koji proizlazi iz bogate povijesti ovog podravskog kraja. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni