Lukoil Cup: S dvije pobjede Dinamo bliže putu u Moskvu

Lukoil Cup: S dvije pobjede Dinamo bliže putu u Moskvu

Prvog dana turnira Dinamo je na juniorskom terenu upisao pobjedu 1:0 protiv Sturma (Novak) te pobjedu 1:0 protiv zagrebačke Lokomotive (Barišić). U utorak, 9. lipnja Dinamo u 11 sati igra protiv Maribora, dok će posljednjeg dana turnira, u srijedu 10. lipnja u 11 sati igrati protiv moskovskog Lokomotiva

Dinamovi mlađi pioniri, rođeni 2003. godine, sudjeluju od 8. do 10. lipnja na na zagrebačkom izdanju Lukoil turnira ”Children Champions Cup”. Na zagrebačkom izdanju turnira koji se istovremeno odigrava u Turskoj i Bugarskoj sudjeluju momčadi Dinamo (Hrvatska), Lokomotiva (Hrvatska), Sturm (Austrija), Maribor (Slovenija), Lokomotiv (Rusija), a Dinamo na turniru vodi trener Fabijan Komljenović.

Prvog dana turnira Dinamo je na juniorskom terenu upisao pobjedu 1:0 protiv Sturma (Novak) te pobjedu 1:0 protiv zagrebačke Lokomotive (Barišić). U utorak, 9. lipnja Dinamo u 11 sati igra protiv Maribora, dok će posljednjeg dana turnira, u srijedu 10. lipnja u 11 sati igrati protiv moskovskog Lokomotiva.

U trećoj utakmici prvog dana turnira moskovski Lokomotiv i Maribor odigrali su 0:0.

Igrači i stožer Dinama sudjelovali su i na svečanom otvorenju na kojem su, osim organizatora, riječ imali gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić te glavni direktor Dinama g. Tomislav Svetina. Također, ambasador turnira ove je godine bivši nogometaš Boris Živković koji je kapetanima momčadi podijelio kapetanske trake, dok je na turniru bio i lav Plavko koji je igračima podijelio banane – kao znak podrške akciji protiv rasizma koju je pokrenuo svjetski poznati Dani Alves. Naime, slogan cijelog Lukoil turnira glasi ”Play against racism”, a upravo su glavni ciljevi turnira nogomet, druženje, prijateljstvo i borba protiv rasizma.

»Velika nam je čast i privilegija organizirati ovakav turnir na kojem sudjeluje pet jakih momčadi iz četiri zemlje. Ponosni smo i na grad Zagreb koji je omogućio ovakvu infrastrukturu za odigravanje jakih turnira, među kojima je svakako naš istaknuti juniorski turnir `’Mladen Ramljak´’ održan posljednjih dana. Želim da ovaj turnir protekne uz dobar nogomet, u lijepom druženju i da svima ostane u lijepoj uspomeni. Želim da najbolja momčad pobijedi, a da Dinamo ode na završni turnir u Moskvu«, kaže glavni direktor Tomislav Svetina

»Ovi mladi igrači koji su se okupili na turniru imaju za cilj družiti se i jačati vibru. Sigurno ćemo jednog dana od ovih mladih igrača neke gledati na svjetskim pozornicama i sigurno će neki biti nogometne zvijezde. Ako se dogodi da Dinamo osigura put u Moskvu na finale – još bolje, ako pobijedi netko drugi – jednako tako odlično. Imperativ je igrati dobro, a djeca se moraju čuvati povreda. Neka pobijedi bolji i sretno svima«, poručio je gradonačelnik Milan Bandić. (gnkdinamo.hr / zg-magazin.com.hr)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni