Luka Modrić, najbolji igrač SP-a: “Nemamo si što zamjeriti”

Luka Modrić, najbolji igrač SP-a: “Nemamo si što zamjeriti”

(Foto: HNS)

Luka ocjenjuje kako je Hrvatskoj »presudio« drugi francuski gol, u trenucima kada su igrali najbolje i dominirali, a sudac dosudio jedanaesterac za koji mnogi kažu da to nije bio. »No pričanje o suđenju neće ništa promijeniti«, dodaje

Hrvatski veznjak Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu – nagradu za najboljeg nogometaša Svjetskog prvenstva koje se od 14. lipnja do 15. srpnja održavalo u Rusiji i time samo još jedno potvrdio svoju iznimnu igračku kvalitetu.

»Ponosni smo na to kako smo odigrali, ali i tužni jer smo izgubili. Neke nam se stvari nisu poklopile. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog nogometa, vjerojatno i sporta općenito, ali normalno je smo tužni nakon izgubljenog finala uz ovako dobro prezentiranu igru. Nije se lako stalno vraćati iz minusa, pokušavali smo i kod 4:1, no možemo otići uzdignute glave i nemamo si što zamjeriti. Ponekad ne pobijede bolje momčadi«, ustvrdio je Modrić nakon utakmice.

Luka ocjenjuje kako je Hrvatskoj »presudio« drugi francuski gol, u trenucima kada su igrali najbolje i dominirali, a sudac dosudio jedanaesterac za koji mnogi kažu da to nije bio. »No pričanje o suđenju neće ništa promijeniti. Morali smo na poluvrijeme opet u rezultatskom minusu, ali nije išlo, a oni su imali opciju zatvoriti se i igrati na protunapade, iz kojeg su nam zabili i treći«, prokomentirao je najbolji igrač turnira.

O budućnosti hrvatske reprezentacije

Modrić nije skirvao zadovoljstvo i ponos zbog Zlatne lopte, ali kaže kako bi bio sretniji da su kao reprezentacija osvojili Svjetsko prvenstvo. Zahvalio je svojim suigračima jer, kako kaže, bez njih do takve nagrade ne bih došao. »No to mi je samo mala utjeha nakon ovakvog poraza«, izjavio je Modrić.

»U reprezentaciji sam uvijek uživao, a na ovom turniru još i više nego ikada prije. Osjećam ponos svaki puta kada predstavljam Hrvatsku, pogotovo otkad sam postao kapetan. Tada je to dobilo još veću dimenziju. Svaka utakmica, svaki trening u nacionalnoj selekciji bili su za mene veliki doživljaji. Budućnost ove reprezentacije je blistava, no bespredmetno je sada raspravljati o tome tko će ostati. Treba proći malo vremena, moramo se odmoriti, sabrati emocije i vidjeti što će se događati. Na ovom uspjehu treba graditi dalje, ovo treba biti primjer kako se treba boriti«, zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije. (HNS / ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni