Luka Modrić: Autobiografiju sam odlučio napisati nakon uspjeha Hrvatske na Svjetskom prvenstvu

Luka Modrić: Autobiografiju sam odlučio napisati nakon uspjeha Hrvatske na Svjetskom prvenstvu

(Foto: Siniša Kosić)

Najbolji nogometaš svijeta 2018. godine i kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić u nedjelju je na sajmu knjiga Interliber na Zagrebačkom velesajmu predstavio autobiografiju Moja igra u izdanju nakladničke kuće Hermes.

Mnogobrojni Zagrepčani došli su na promociju kako bi upoznali nogometaša koji svojim uspjehom nadahnjuje, a susretu su se posebno razveselila djeca.

Modrić je svojim obožavateljima otkrio da je oduvijek želio napisati autobiografiju, a ta želja je sazrela nakon Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

„Za autobiografiju je nedostajalo nešto, to je bio uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije. To je nedostajalo u mojoj karijeri, a kada se taj uspjeh dogodio, autobiografija je bila potpuna“, izjavio je Modrić. Dodao je da inače voli čitati sportske autobiografije, a posebno ga je oduševila autobiografija svjetskog tenisača Andrea Agassija. Poznati nogometaš otkrio je i što je nekada volio čitati.

„Kada sam bio u mlađim kategorijama Zadra, jedan od mojih trenera, pokojni Domagoj Bašić koji mi je bio i najdraži trener nama, igračima donio bi knjige koje smo po izboru morali pročitati i ispričati. Iz tog razdoblja sam pročitao knjige Heidi i Robinson Crusoe. Preporučio bih djeci da kad mogu uhvate malo slobodnog vremena i da čitaju knjige, jer će im to sigurno pomoći u njihovom razvoju“, kazao je Modrić.

Govoreći o svojoj autobiografiji naglasio je da je kao koautora svoje autobiografije odabrao pulskog sportskog novinara Roberta Matteonija, jer se njih dvojica poznaju godinama i ostvarili su jedno posebno prijateljstvo.

„Dugo surađujemo privatno i u novinarskom dijelu. Osoba mi je od povjerenja, a bitno je da radim stvari s ljudima od povjerenja”, istaknuo je Modrić. Suradnjom je zadovoljan i Robert Matteoni koji je rekao da ova autobiografija može biti inspiracija djeci kako je Luka Modrić uspio u svojoj karijeri.

Na kraju promocije Modrić se družio sa svojim obožavateljima te potpisivao autobiografiju. Jedna od kupaca knjige je i Emili Škorić. Kazala je da je knjigu kupila zbog sina Ivana koji trenira nogomet i strastveni je navijač Real Madrida u kojem igra Luka Modrić.

„Puno mi znači današnji dan. Konačno mogu upoznati Modrića. Sviđa mi se, jer sjajno igra u Real Madridu i kapetan je hrvatske reprezentacije. Veliki mi je uzor i volio bih biti jednog dana kao on“, rekao je za ZG-magazin 10-godišnji Ivan Škorić, koji jedva čeka da pročita autobiografiju.

Zbog druženja s Lukom Modrićem sretna i uzbuđena bila je 13-godišnja Lara Topić.

„Kupila sam knjigu, jer volim Luku Modrića. Jako je dobar igrač. Sviđa mi se njegov uspjeh koji je postigao”, istaknula je Lara.

Promocija autobiografije koja govori o nogometnom uspjehu ,ali i osobnom životu Luke Mordića promovirana je u okviru književno-glazbenog programa Premium, kojeg je na Interliberu organizirala Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske. Ova vrijedna autobiografija će uskoro biti prevedena na 12 jezika.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni