Luka Burilović ostaje predsjednik HGK

Luka Burilović ostaje predsjednik HGK

Članovi Hrvatske gospodarske komore (HGK) u ponedjeljak su na sjednici za predsjednika HGK izabrali Luku Burilovića kojem je to treći mandat na čelnom mjestu krovne organizacije domaćeg poduzetništva.

Od ukupno 93 člana Skupštine, glasalo je njih 90. Aktualni predsjednik osvojio je 67 glasova, Dražen Oreščanin 21, a Marin Lovrović samo jedan glas.

Nakon izbora stari novi predsjednik HGK zahvalio se članovima Skupštine na ukazanom povjerenju te što su prepoznali njegov program i dosadašnji rad.

Naglasio je kako zbog izazovnih vremena treba odmah krenuti u posao te je spomenuo Zakon o Hrvatskoj gospodarskoj komori koji kreće u drugo čitanje u Hrvatskom saboru.

“Taj zakon stavlja izazov da 96 posto tvrtki ukoliko ne želi ne mora plaćati članarinu. To nam uzima 40 posto prihoda”, pojasnio je Burilović. Najavio je da će se napraviti reforma HGK-a te u njoj smanjiti broj zaposlenih, a to je kako je rekao posljedica provedene digitalizacije Komore.

Iako će naglasak se staviti na one tvrtke koje plaćaju članarinu, Burilović je obećao da će HGK pomoći i najranjivijim malim tvrtkama.

 “Ovaj četverogodišnji mandat želim posvetiti tome da Komora postane manja, brža učinkovitija. Da bude na ponos našeg gospodarstva, partner Vladi, ali kada treba i korektiv, pritom uvažavajući i čuvajući njezinu neovisnost”, poručio je Burilović

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni