Luc Julia: ChatGPT je otprilike 64 posto točan

Luc Julia: ChatGPT je otprilike 64 posto točan

(Foto: FER)

Autor knjige ‘Umjetna inteligencija ne postoji’ dekonstruirao je mit o umjetnoj inteligenciji ustvrdivši da autonomna vožnja neće nikada zaživjeti

Skupu FERConnect koji je održan u Zagrebu 10. studenoga okupio je tristotinjak sudionika, a poseban gost bio je francusko-američki stručnjak za umjetnu inteligenciju dr. Luc Julia, glavni direktor za znanost Renault Grupe i sukreator Appleovog glasovnog asistenta SIRI, čiji je razvojni tim i vodio.

Jedan je od sto najutjecajnijih francuskih inženjera u digitalnom svijetu, koji stoji iza desetaka patenata, a u bestseler knjizi, “Umjetna inteligencija ne postoji”, dekonstruirao je mit o umjetnoj inteligenciji. Upravo to bila je tema i predavanja, koje je velik broj posjetitelja slušalo stojeći, budući da je amfiteatar Fakultete elektroteknike i računarstva bio popunjen do posljednjeg mjesta. Događanju je prisustvovao veleposlanik Francuske Republike u RH Fabien Fieschi.

,,Kažem da umjetna inteligencija ne postoji upravo jer je mnogo pozornosti usmjereno prema tome što ona je, a što nije. Kad govorim o umjetnoj inteligenciji koja ne postoji, govorim o holivudskoj, znanstvenoj fantastici, Terminatoru. Svi ti filmovi prikazuju nešto što nije stvarnost. Dakle, ta umjetna inteligencija ne postoji, ali, naravno, mnogo je umjetne inteligencije koja postoji. To nisu te velike nevjerojatne stvari koje će zamijeniti ljude,” objasnio je dr. Julia.

Podijelio je i mnogobrojne korisne informacije iz područja umjetne inteligencije, primjerice da je ChatGPT otprilike 64 posto točan (odnosno 36 posto netočan) te da autonomna vožnja nikada neće postojati. Poslije predavanja dr. Julia i prof. dr. sc. Hrvoje Džapo vodili su zanimljivu raspravu jedan na jedan, popraćenu brojnim pitanjima publike.

Skup FERConnect organizirao je Alumni odbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER-a) i Veleposlanstva Francuske Republike u Hrvatskoj.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni