Lovriću jednomjesečni istražni zatvor

Lovriću jednomjesečni istražni zatvor

Sporna je i činjenica za USKOK-ove istražitelje da je Grad Zagreb s KK Cibonom sklopio ugovor o zakupu sportskog objekta KC Tuškanac bez plaćanja zakupnine, a prvo okrivljeni Lovrić je u rujnu i listopadu 2012. godine, u namjeri da KK Ciboni omogući nezakonito stjecanje prava upravljanja i korištenja diskoteke Saloon, iako je znao da se o vlasništvu tog objekta vodi sudski spor, te da bi se, da nema sudskog spora, za davanje tog objekta u zakup, morao raspisati novi javni natječaj, naložio podređenima da sastave aneks Ugovora, kojim se diskoteka Saloon daje KK Cibona besplatno u zakup.

Ivici Lovriću pročelniku Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport te bliskom suradniku zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je jučer uhićen, sudac istrage je odredio jednomjesečni istražni zatvor. USKOK je pokrenuo istragu protiv ukupno petorice osoba i dva trgovačka društva zbog sumnje da su počinili kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, trgovanja utjecajem, pokušaja zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju te poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju. Lovriću se na teret stavlja sporni ugovor s jednim igračem. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o ugovoru s Darjom Šarićem.

USKOK Lovrića sumnjiči da je kao predsjednik KK Cibona, od 10. studenoga 2012. godine do kraja travnja 2014. godine, nakon što je Cibona s jednim igračem sklopila ugovor s pravom jednostranog raskida ugovora radi prelaska u drugi klub zbog čega bi Cibona imala pravo na odštetu od 1.200.000 eura, na nagovor drugo okrivljenog., u namjeri pribavljanja znatne nepripadne koristi njegovom VI. okrivljenom trgovačkom društvu, 5. prosinca 2012. godine u ime Cibone s VI. okrivljenim društvom sklopio ugovor o zajmu od 550.000 eura radi plaćanja obveza Ciboni u vezi transfera igrača, a Cibona se obvezala da će, uz povrat zajma s pripadajućim kamatama od 8 posto, ako igrač jednostrano raskine ugovor i prijeđe u drugi klub, pola ukupne odštete koja mu pripada, umanjene za iznos pozajmice uvećane za pripadajuće kamate te umanjene za 10 posto koliko dobiva agent igrača, isplatiti VI. okrivljenom društvu.

„Pribavljanje velike nepripadne imovinske koristi VI. okrivljenom društvu nije realizirano jer je KK Cibona, nakon što su članovi Skupštine pribavili pravno mišljenje da se radi o lihvarskom ugovoru, 23. travnja 2014. podnio tužbu radi smanjenja obveza na pravičan iznos, uz naznaku vrijednosti spora od 3.535.000 kuna“, navodi USKOK.

Sporna je i činjenica za USKOK-ove istražitelje da je Grad Zagreb s KK Cibonom sklopio ugovor o zakupu sportskog objekta KC Tuškanac bez plaćanja zakupnine, a prvo okrivljeni Lovrić je u rujnu i listopadu 2012. godine, u namjeri da KK Ciboni omogući nezakonito stjecanje prava upravljanja i korištenja diskoteke Saloon, iako je znao da se o vlasništvu tog objekta vodi sudski spor, te da bi se, da nema sudskog spora, za davanje tog objekta u zakup, morao raspisati novi javni natječaj, naložio podređenima da sastave aneks Ugovora, kojim se diskoteka Saloon daje KK Cibona besplatno u zakup. USKOK Lovrića tereti i da je kao predsjednik KKC, na traženje III. i IV. okrivljenog, u namjeri da VII. okrivljenom društvu nezakonito omogući upravljanje i korištenje diskoteke Saloon te protupravno pravo prvootkupa tog objekta, naložio direktoru KK Cibona da s VII. okrivljenim društvom sklopi ugovor o podzakupu, što je i realizirano 28. kolovoza 2013. na rok od pet godina uz plaćanje mjesečne zakupnine od 21.571,68 kuna. Lovrić je, navodi USKOK, naložio direktoru KK Cibona da VII. okrivljenom društvu ne ispostavlja račune za iznose zakupnine čime je tom društvu, na štetu KK Cibona, pribavljena korist od 129.430,08 kuna. USKOK navodi kako je Lovrić od V. okrivljenog voditelja podružnice Zagrebačkog holdinga-Upravljanje sportskim objektima, u prosincu 2013. godine, zatražio da petoro bivših zaposlenika KK Cibona primi u radni odnos bez obzira ispunjavaju li uvjete, te bez obzira na stvarne potrebe zapošljavanja, što je on i učinio. Novi zaposlenici nastavili su raditi u KK Cibona, a plaćao ih je Zagrebački holding.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni