Lovrić vjeruje da će 26 oštećenih vrtića biti sanirano u mjesec dana

Lovrić vjeruje da će 26 oštećenih vrtića biti sanirano u mjesec dana

Od ukupno 226 objekata, 200 vrtića nije pretrpjelo nikakvo oštećenje, 15 objekata je dobilo zelenu oznaku što znači da imaju određena oštećenja, a 11 vrtića ima žutu oznaku koja označava da trenutno nisu uporabljivi“, rekao je Lovrić

„Sustavno rješavamo stvari, od ponedjeljka (30. 3. 2020.) u 14 h sati, na adresi Avenija Vukovar 58b kreće s radom posebno ustrojen Sektor za izgradnju i sanaciju objekata stradalih u potresu. Zadesile su nas nesagledive posljedice, sanacija će trajati 6-8 godina“, izjavio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavivši da će Grad zajedno s Ministarstvom graditeljstva oformiti radnu skupinu s ciljem izmjene Zakona o građenju.

„U utorak imamo prvi sastanak. Očekujemo da ćemo idući tjedan imati izmjene i dopune Zakona o građenju kojeg bi se usvojilo po hitnom postupku“, rekao je gradonačelnik zahvalivši vatrogascima, zdravstvenim djelatnicima, civilnoj zaštiti, mjesnim odborima, vijećima gradskih četvrti, trgovačkim društvima u vlasništvu grada, vojsci, policiji, svim volonterima na svom dosad urađenom poslu.

Na pitanje što je s rebalansom proračuna, gradonačelnik je rekao kako je naložio da se smanje sve manifestacije za 99 %, sredstva za sve udruge, a prvi korak je odricanje isplate uskrsnica svih uposlenih u Gradu. „To je 14,5 milijuna kuna koje ide u fond za sanaciju šteta“. Također je dodao da je naložio da se završe samo oni radovi koji su započeti ili da se konzerviraju, a ono što nije započeto se odgađa za neka druga vremena. „Sada je prioritet zdravlje ljudi i sanacija nesreće od potresa. Za tjedan dana ćemo na izvanrednoj sjednici skupštine taj rebalans prihvatiti.“

Što se tiče stanja na odgojno obrazovnim ustanovama Grada Zagreba, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić je rekao kako su danas završili sa pregledima na vrtićima. „Od ukupno 226 objekata, 200 vrtića nije pretrpjelo nikakvo oštećenje, 15 objekata je dobilo zelenu oznaku što znači da imaju određena oštećenja, ali se mogu koristiti, a 11 vrtića ima žutu oznaku koja označava da trenutno nisu uporabljivi“, rekao je Lovrić. Dodao je kako su u četvrtak započeli radovi na oštećenim vrtićima te vjeruje kako će kroz mjesec svih 26 objekata biti sanirano.

Što se tiče oštećenja na osnovnim i srednjim školama u tijeku su pregledi i do ponedjeljka bi trebali imati konačne rezultate, napomenuo je Lovrić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni