Lovrić se obrušio na Škoru zbog skupa pred školom u Jelkovcu

Lovrić se obrušio na Škoru zbog skupa pred školom u Jelkovcu

»U trenutku kad se zbog povećanja broja zaraženih učenici ne mogu vratiti u škole, već su primorani nastavu pratiti na daljinu, održavanje ovakvog skupa je skandalozno«, poručio je Lovrić

Gradski ured za obrazovanje uputio je u subotu apel kandidatima na predstojećim lokalnim izborima u Zagrebu da okupljanja i stranačke aktivnosti ne održavaju u prostorima škola i dječjih vrtića.

Ovaj je ured od škole zaprimio obavijest o održavanju političke aktivnosti u dvorištu i vanjskim terenima škole za koju SŠ Jelkovec nije dala dopuštenje. Riječ je o predizbornom skupu kandidata Domovinskog pokreta za zagrebačkog gradonačelnika Miroslava Škore te članova i simpatizera njegove stranke, a na što je odmah reagirao pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

»Održavanjem okupljanja uz prisustvo nekoliko desetaka osoba u dvorištu Srednje škole Jelkovec bezobzirno se krše epidemiološke mjere u odgojno-obrazovnim ustanovama te ugrožava zdravlje i sigurnost naših učenika i sugrađana s ciljem osobne i političke samopromocije g. Škore ususret nadolazećim lokalnim izborima«, navodi u priopćenju pročelnik Ureda Ivica Lovrić.

»U trenutku kad se zbog svakodnevnog povećanja broja zaraženih osoba učenici ne mogu vratiti u škole, već su primorani nastavu pratiti na daljinu, održavanje ovakvog okupljanja u dvorištu jedne odgojno-obrazovne ustanove držimo posebno nedopustivim i skandaloznim«, poručio je.

Ističu kako neovlašteni ulazak, uzurpiranje školskih prostora i održavanje stranačkih i sličnih aktivnosti u prostorima odgojno-obrazovnih ustanova samo po sebi predstavlja kršenje niza zakonskih propisa. Također prema Uputama za sprečavanje COVID-19 epidemije Ministarstva znanosti i obrazovanja i HZJZ-a svim neovlaštenim osobama do daljnjeg su zabranjeni svi posjeti i ulasci u odgojno-obrazovne ustanove. Pritom je u unutarnjim prostorima i u dvorišnom prostoru »neophodno osigurati dolazak što manjeg broja osoba«. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni