Lovrić progovorio o prekršajnim i kaznenim prijavama protiv roditelja

Lovrić progovorio o prekršajnim i kaznenim prijavama protiv roditelja

Tomašević: Lovrić podnosi prijave protiv roditelja koji brinu o sigurnosti djece u školama

Lovrić: Posrijedi je orkestrirani pokušaj blaćenja Gradske uprave

»Poučeni primjerom OŠ Jure Kaštelana ne možemo biti sigurni da se ne radi o perfidnom napadu stranaka Možemo! i Zagreb je naš! s ciljem blaćenja Ggradske uprave«, konstatira Lovrić

Iz stranaka Možemo! i Zagreb je naš! u subotu su optužili pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivicu Lovrića da je zbog širenja lažnih vijesti o (ne)sigurnosti zagrebačkih škola podnio na desetke kaznenih i prekršajnih prijava protiv roditelja.

Tvrde kako imaju saznanja da su prijave podnesene protiv roditelja koji su zatražili da statičari pregledaju škole zbog mogućih oštećenja u potresu kako bi se provjerila sigurnost tih objekata.

»Ne samo da je poslao prekršajne i kaznene prijave MUP-u i DORH-u protiv zabrinutih roditelja, nego je isto tako poslao i prijave Centru za socijalnu skrb vezano za to kako ti roditelji odgajaju svoju djecu«, rekao je na konferenciji za novinare ispred Osnovne škole Augusta Harambašića saborski i gradski zastupnik Tomašević. Dodao je kako se može samo zamisliti kako su se osjećali roditelji koje je nazvao Centar za socijalnu skrb i tražio da se obavi s njima obavijesni razgovor o tome kako odgajaju svoju djecu.

Već istog dana reagirao je i prozvani pročelnik koji pak tvrdi da je Tomašević na konferenciji za medije iznio »niz neistinina«.

»Samo« 7 prekršajnih prijava

Navodi kako je Gradski ured za obrazovanje podnio ukupno (samo) 7 prekršajnih prijava zbog širenja lažnih vijesti te dvije kaznene prijave. Kao primjer ističe roditelja OŠ Dr. Ivan Merz koji je u svom mailu upućenom svim roditeljima škole iznio niz neistinitih navoda, među kojima je i da se radovi na obnovi te škole »izvode bez projektne dokumentacije« i da obnova škole »nije u okvirima zakona«.

Smatra da se lažne optužbe osobe koja se poziva na autoritet struke (predstavio se kao nadzorni građevinski inženjer s dugogodišnjim iskustvom) vrlo ozbiljne. Tvrdi da se obnova OŠ Dr. Ivan Merz provodi sukladno svim zakonskim propisima. Kao drugi slučaj navodi prekršajnu prijavu za širenje lažnih vijesti o stanju OŠ Frana Krsta Frankopana »iako škola uopće nije oštećena u potresu, a širi je osoba koja nije roditelj iz škole, niti o njezinom stanju ima ikakvih spoznaja«.

»Poučeni primjerom OŠ Jure Kaštelana, nažalost, ne možemo biti sigurni da i u ovom slučaju nije riječ o zlorabi opravdanog straha roditelja uslijed postojeće situacije te još jednom perfidnom napadu orkestriranom od strane platforme Možemo! i stranke Zagreb je naš! s ciljem blaćenja Gradske uprave Grada Zagreba, a sve ususret nadolazećim lokalnim izborima«, konstatira Lovrić.

»’Roditelji’ su aktivisti stranke Možemo!«?

Iz njegova ureda podsjećaju i na primjer inicijative roditelja OŠ Jure Kaštelana, gdje je ustanovljeno da njeni glavni pokretači i najaktivniji članovi uopće nisu roditelji učenika iz spomenute škole, iako su se takvima predstavljali u dopisima upućenima Uredu, ali i u svojim objavama na društvenim mrežama. Štoviše, dodaje se da su se »potpisivali i lažno predstavljali kao roditelji učenika spomenute škole(!?)«.

U rezimeu zaključka stoji kako postoje spoznaje i dokazi da se zapravo ne radi o roditeljima škole već članovima i aktivistima platforme Možemo!

»Kada je riječ o kaznenim prijavama, ističemo kako su podnesene dvije kaznene prijave i to zbog prijetnje i poticanja na ubojstvo. Naime, na društvenim mrežama u jednoj od objava tema koje je gostovanje pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, g. Ivice Lovrića, u emisiji na javnoj televiziji objavljen je komentar kojim se izravno prijeti ubojstvom i poziva na ubojstvo pročelnika Lovrića. Druga kaznena prijava, pak, odnosi se na direktnu prijetnju upućenu elektroničkom poštom Gradskom uredu za obrazovanje i pročelniku Lovriću«, navode iz Gradskog ureda za obrazovanje. (ZG-magazin)        

Komentiraj

*