Lovrić podnio četiri amandmana na prijedlog zagrebačkog proračuna za 2023. godinu

Lovrić podnio četiri amandmana na prijedlog zagrebačkog proračuna za 2023. godinu

Nezavisni gradski zastupnik i bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić podnio je četiri amandmana na Prijedlog proračuna Grada Zagreba za 2023. godinu. Prijedlog Proračuna upućen je na Gradskoj skupštini koje će o njegovom usvajanju odlučivati na sjednici 8. prosinca.

Prva tri amandmana odnose na obnovu zagrebačkih škola poslije potresa te kvalitetu odgojno-obrazovnog rada i sigurnost učenika te svih onih koji svakodnevno borave u zagrebačkim školama.

Prvi amandman se odnosi na potrebu osiguranja novaca za hitne radove na sanaciji oštećenja nastalih u potresu na objektu Škole za klasični balet – II. faza.

Zgrada Škole za klasični balet oštećena je u potresu i spada u 13 najteže oštećenih škola. Za izvedbu cjelovite obnove zgrade predlaže osigurati početna sredstva u iznosu od 1,5 milijuna eura.

Drugi se amandman odnosi se na osiguranje novaca za II. fazu obnove/sanacije oštećenja nastalih u potresu na objektu XVIII. Gimnazije i OŠ Ivana Gorana Kovačića za što je također potrebno oko 1,5 milijuna eura.

Trećim amandmanom se nastoji osigurati novac za financiranje izrade elaborata ocjene postojećeg stanja građevinskih konstrukcija odgojno-obrazovnih ustanova Grada Zagreba i to za 219 objekata sagrađenih prije 1981. godine.

Posljednji, četvrti amandman Ivice Lovrića, odnosi se na potrebu osiguranja novih smještajnih kapaciteta domova za starije u južnom, zapadnom i istočnom dijelu Zagreba.

Lovrič ističe kako je to gorući problem s obzirom na to da prema rezultatima Popisa stanovništva 2021. godine, u Zagrebu živi skoro 160.000 osoba u dobi od 65 i više godina, odnosno 20,6 % ukupne gradske populacije. Stoga predlaže da se u 2023. osiguraju pčetna sredstva za izradu projektne dokumentacije i gradnju doma za starije osobe u istočnom dijelu Grada Zagreba, u iznosu od 1,5 milijuna eura. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni