Lovrić: Plan je da s vremenom sve zagrebačke škole rade u jednoj smjeni

Lovrić: Plan je da s vremenom sve zagrebačke škole rade u jednoj smjeni

(Projekt novog objekta OŠ Bukovac)

U Gradskoj četvrti Maksimir, danas su započeli radovi na rušenju starog te izgradnji novog suvremenog objekta Osnovne škole Bukovac koja će biti dovršena u travnju iduće godine.

U njoj će znanja stjecati oko 650 učenika koja dana pohađaju ovu školu. Škola će imati 36 učionice i kabinetima, polivalentnim prostorom, knjižnicom i drugim pratećim prostorima, uključujući novo vanjsko sportsko igralište, školski trg i parkiralište. Vrijednost investicije je gotovo 88 milijuna kuna (+ PDV). Ukupna netto površina objekta iznosit će 8.037,3 m2, a radove financira Grad Zagreb.

»Zahvaljujem se ravnateljici, djelatnicima, učenicima i roditeljima učenika na strpljenju i razumijevanju koje su pokazali. Istovremeno, veseli me i motivira spoznaja da će učenici OŠ Bukovac negdje u ovo vrijeme iduće godine nastavu pohađati u novoj, modernoj, suvremenoj školi za 21. stoljeće, kakvu i zaslužuju«, naglasila je obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Jelena Pavičić Vukičević.

»Naša je želja u narednom mandatu, možda nešto duže, da sve zagrebačke škole rade u jednoj smjeni. Ova je škola projektirana da može primiti i više od 650 učenika za rad u jednoj smjeni«, rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

Učenici OŠ Bukovac, uz organizirani prijevoz, od prošlogodišnjeg potresa, nastavu pohađaju na četiri lokacije – u OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Petra Preradovića, OŠ Jordanovac te OŠ Žuti brijeg.

Osnovna škola Bukovac, koje je izgrađena 1960., jedna je od 13 škola koje su značajnije oštećene u zagrebačkom potresu prošle godine. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni