Lovrić Merzel u Saboru

Lovrić Merzel u Saboru

Osvrnula se na svoju situaciju i naglasila kako je svjesna da je ta situacija teška i kako je tome doprinijelo i njezino osuđivanje u javnosti, gdje ju se htjelo prikazati čudovištem u situaciji kada nije bilo optužnice, ali niti presude.

Nakon što je aktivirala svoj mandat, bivša sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel jutros se po prvi puta pojavila u Saboru i položila prisegu.

Upravo će danas Mandatno-imunitetno povjerenstvo raspravljati o njezinom slučaju, s obzirom da je Državno odvjetništvo Republike Hrvatske zatražilo skidanje njezinog imuniteta, kako bi se nastavio kazneni postupak protiv nje. Osim toga zastupnici su jutros započeli raspravu o radu državnih odvjetništva u 2013. godine.

Lovrić Merzel je novinarima potvrdila kako neće sudjelovati u raspravi. „To bi bilo nešto što bi bilo osobno, a ovo je ipak moje radno mjesto i posao koji ću raditi, ne s osobne nego s jedne druge razine“, poručila je Lovrić Merzel. Potvrdila je kako nema namjeru uključiti se niti u jedan saborski klub.

„Ja sam bila članica Predsjedništva svoje stranke, nosila listu šeste izborne jedinice, znači logično je da ću raditi na način kako bi se to očekivalo i prije od mene da sam bila u Saboru, tako da takvih nekakvih naznaka sigurno neće biti“, istaknula je Lovrić Merzel.

„Dokazat ću svoju nevinost“

Osvrnula se na svoju situaciju i naglasila kako je svjesna da je ta situacija teška i kako je tome doprinijelo i njezino osuđivanje u javnosti, gdje ju se kako kaže, htjelo prikazati čudovištem u situaciji kada nije bilo optužnice, ali niti presude.

„No, s obzirom na iskustvo do sada, ja ću sigurno ostati izuzetno čvrsta i dokazati svoj nevinost, bez obzira na kojoj razini, na kojem mjestu i koliko to dugo trajalo. Posao zastupnice ću obnašati onako kako se to od mene očekuje“, rekla je Lovrić Merzel i dodala kako nikome od kolega zastupnika ništa ne zamjera, pa čak niti onima koji su glasovali protiv njezinog povratka u Sabor. Zahvalila se svim građanima koju su vjerovali u nju i ponovila kako o svom slučaju ne želi govoriti sve dok je još otvoren.  (zg-magazin)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni