“Lovio Bandić ribu i u Savi uhvati zlatnu ribicu…”

“Lovio Bandić ribu i u Savi uhvati zlatnu ribicu…”

Aktualni sat današnje sjednice Gradske skupštine ostao je zapamćen po tome što je njezin predsjednik Andrija Mikulić izrekao opomenu gradskom zastupniku Mati Kapoviću (Radnička fronta) »zbog zaštite digniteta Gradske skupštine«.

Mate Kapović

Mate Kapović je, naime, izrazio čuđenje kako to da Grad Zagreb nijhe upoznat s lošim uvjetima u kojima rade žastitari iz tvrtki Bilić Erić Security i V Grupe koji na više lokacija čuvaju gradske prostore. »Oni mahom rade na crno, satnica im iznosi i po 12-13 sati dnevno, rade i na nominalno slobodni dan, noći provode na otvorenom, nemaju kućice, sklonište ni klupe za odložiti stvari… Nemaju nikakva prava. Je li moguće da Grad to ne zna?«, upitao je Kapović.

»Mi nismo mirovinsko, niti inspekcija, ni policija. Mi smo poslodavci. Vi mislite da idemo provjeravati u tvrtke? Koliko ja znam te tvrtke rade u skladu s propisima, a posao su dobile na javnom natječaju«, odgovorio je gradonačelnik Milan Bandić.

No Kapović je ostao ustrajan te je ustvrdio: »Ne može da Grad ne bude briga kad je jedan od vlasnika tih tvrtki vaš kum, a drugi mafijaš«.

Nakon toga Kapoviću je izrečena opomena, dok se Bandić ispričao skupštinarima zbog niske komunikacijske razine koja se mogla čuti od gradskog zastupnika.

»Nisam rekao da nas se to ne tiče, već da nije u našoj ingerenciji, odnosno nadležnosti. Ja bih to na vašem mjestu prijavio nadležnim institucijama, to je vaša građanska dužnost, ali i dužnost kao gradskog zastupnika. O drugome ne želim raspravljati, to je ispod razine«, rekao je Bandić.

Gradsku zastupnicu Tamaru Ćubretović (SDP) zanimale su novosti oko najavljenog preuređenja Trga dr. Franje Tuđmana. Bandić je kazao da je prometna studija koju izrađuju Institut prometa i veza i Fakultet prometnih znanosti pri kraju, nakon čega treba vidjeti u kojoj se mjeri ona može usuglasiti s projektom arhitekta Nenada Fabijanića. »Arhitekti uvijek rade sebi spomenike i treba izvidjeti kako se ona može uklopiti s Ilicom, Ulicom Republike Austrije, Keglićem i Trgom Krešimira Ćosića«, pojasnio je gradonačelnik. Studija bi ovih dana trebala ugledati svjetlo dana, a Bandić kaže kako nije htio pustiti projekt u realizaciju dok sve ne bude riješeno.

Stanko Kordić (Glas) upitao je gradonačelnika postoje li kriteriji za dodjelu povlaštenih parkirališnih karata i koliko ih je dodijeljeno. Bandić mu je rekao kako bi i sam volio vidjeti te povlaštene karte koje je »potpisao« te je Kordiću obećao da će mu stručne službe dostaviti odgovor još za trajanja sjednice.

No Kordić je rekao da ga je stručna služba već izigrala budući da ni nakon dva mjeseca nije dobio puni odgovor na postavljeno pitanje. Bandića je podsjetio na njegovu izjavu s prošle sjednice o tome da on kontrolira sve vezano za dostavu odgovora zastupnicima. Kordić je ustvrdio da Bandić sada vraća lopticu na svoju stručnu službu.

»Točno je što ste vi rekli da sam ja odgovoran i kad golub krepa na Jelačić placu i da ja to kontroliram. Sad ću vam ispričat jedan vic: Lovio Bandić ribu i u Savi i uhvati zlatnu ribicu, drži je u ruci i kaže: Reci brzo, nemam vremena! To je odgovor na vaše pitanje«, odvratio je Bandić.

B. Jagačić

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni