L’Oréal će koristiti ambalažu od enzimatski reciklirane plastike

L’Oréal će koristiti ambalažu od enzimatski reciklirane plastike

L’Oréal je najavio proizvodnju prve kozmetičke ambalaže izrađene od plastike koja je u potpunosti reciklirana pomoću enzimatske tehnologije tvrtke Carbios. Radi se o tehnologiji korištenja prirodnih enzima iz komposta koji razgrađuju membranu lista mrtvih biljaka, a koju tvrtka Carbios već 10 godina razvija i optimizira kako bi mogli rastaviti bilo koju vrstu PET plastike.

Jedan od glavnih ciljeva tvrtke L’Oréal je započeti proizvodnju ambalaže temeljene na ovoj revolucionarnoj inovaciji do 2025. godine. L’Oréalov brend Biotherm će prvi koristiti ovakvo pakiranje za svoje proizvode.

Ova tehnologija tvrtke Carbios, pionira biotehnoloških rješenja za recikliranje PET plastike, otvara put za proizvodnju novih proizvoda, izrađenih od materijala koji su 100 posto reciklirani enzimskim postupkom. Prednost ovog postupka leži u tome što je prikladan za sve vrste PET plastike, od prozirne, obojene i neprozirne do višeslojne.

»S tvrtkom Carbios surađujemo od 2017. godine na razvoju ovakve ambalaže dobivene tehnologijom enzimske reciklaže, odnosno alternativom mehaničkom recikliranju«, rekao je Jacques Playe, L’Oréalov direktor za pakiranje i razvoj. Dodao je kako je proizvodnja ovih bočica u pilot fazi.

“Obećavajuća inovacija”

»Ovo je obećavajuća inovacija, koja pokazuje našu predanost da na tržište donesemo ekološki prihvatljiviju ambalažu, koja je dio inicijative za cirkularnost, započete prije više od 15 godina«, Playe.

Giulio Bergamaschi, predsjednik brenda Biotherm istaknuo je da je Biotherm pionir u području ekološki odgovorne kozmetike te u središte svoje poslovne strategije stavlja održivu ambalažu te smanjenje otpada.

L’Oréal je 2017. osnovao konzorcij s tvrtkom Carbios kako bi promovirao razvoj inovativnih rješenja za recikliranje plastike. Ovom konzorciju su se od tada pridružile respektabilne globalne kompanije, kao što su Nestlé Waters, PepsiCo i Suntory Beverage & Food Europe.

Grupa do 2025. godine planira postići mogućnost ponovnog punjenja, korištenja, recikliranja ili kompostiranja 100 % plastične ambalaže. Također, cilj Grupe je da do 2030. godine njihova plastična ambalaža dolazi od 100 % recikliranih materijala ili iz bioloških izvora te neće više koristiti plastiku fosilnog podrijetla. Naposljetku, do 2030. će 100 % sastojaka koji se koriste u formulama proizvoda biti transparentni i dolazit će iz održivih izvora. (pr)

Komentiraj

*