Lola, Bentley i Fiat Abarth samo su dio kolekcije pjevača skupine AC/DC

Lola, Bentley i Fiat Abarth samo su dio kolekcije pjevača skupine AC/DC

Kada je riječ o suvremenim automobilima Brian će reći kako mu je omiljen »ferrari 458 italia«

Brian Johnson daleko je najviše poznat po tome što je pjevač australske rock skupine AC/DC. No za razliku od mnogih kolega iz svijeta rock glazbe on nije sav svoj novac potrošio na piće, drogu, lijepe žene i/li nekretnine. Radi se o pravom kolekcionaru automobila, koji ulaže u ljepotane na četiri kotača. Dok ne izvodi svoje žustre pjesme Johnson uživa u kolekciji vrlo interesantnih automobila, od kojih je vrlo teško neki posebno izdvojiti. No svakako je vrlo upečatljva »lola T70 MkI« iz 1965., kakvih je napravljeno svega 15, a njegov primjerak ima šasiju broj 15. Auto pokreće brundavi Fordov V8 motor sa 640 KS.

»Ako vas nešto u životu može zastrašiti, onda je to ovo«, kaže Johnson. Možda za upravljačem »lole« čovjeka i uhvati panika, ali zvuk automobila je neodoljiv. »Ja pjevam u rock and roll bendu, ali nema glazbe poput ove glazbe«, opisuje.

Nije to jedini Fordov V8 u čijoj »glazbi« Johnson uživa. Upravo je kupio i »ford mustang GT«, ali sa »svega« 627 konjskih snaga.

Kada je riječ o suvremenim automobilima Brian će reći kako mu je omiljen »ferrari 458 italia«. On tvrdi da je to jedan od najljepših »ferrarija« ikad napravljenih i nije ga briga ako se u tome s njim ne slažete

Među modernim automobilima još jedan favorit mu je »rolls-royce phantom« iz 2010. godine. Rolls je bio nešto za čime je oduvijek žudio, još kao klinac. »Kad sam bio klinac, ovakve su stvari bile nedostižne. Stoga sam, kad mi se ukazala prilika, kupio jedan i sada ga vozim kao da sam ga ukrao«, opisuje Johnson.

Bentley_Brian_JohnsonU njegovoj je limenoj konjici i 4,5-litreni »bentley vandenplas«, za kojega Johnson govori kako je to jedan od najlegendarnijih britanskih automobila koje je vidio. Opisuje ka kao čistokrvnog Britanca te govori o njegovoj trkaćoj povijesti. »Morao si imati poprilično novaca i muda da bi se utrkivao s jednim od ovih«, ističe. »Mnogo je ljudi poginulo vozeći ga«.

I na kraju tu je »fiat abarth«, kojega Johnson naziva Ferrarijevim malim rođakom. Njega navodno vuče naokolo po turnejama iza autobusa samo kako bi se imao u čemu vozikati.

(ZG-magazin/ Foto: Cars That Rock)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni