Ljubavna priča Popovače i Dubrave za Valentinovo

Iako je riječ o publici koja uglavnom ima problema sa kretanjem, a dio ih je i u kolicima, to nije najmanje nije smetalo da plešu, vrte se, klize i posve uživaju u ritmovima muzike

„Najvažnije je da završimo školu, pa fakultet i da se zaposlimo“

Prelijepe mažoretkinje iz Popovače na Valentinovo su svoj ples i osmjehe poklonile djeci i mladima s motoričkim poremećajima i kroničnim bolestima u Centru za odgoj i obrazovanje Dubrava, jedinoj ustanovi u Hrvatskoj za njihovo školovanje i rehabilitaciju. Iako je riječ o publici koja uglavnom ima problema sa kretanjem, a dio ih je i u kolicima, to nije najmanje nije smetalo da plešu, vrte se, klize i posve uživaju u ritmovima muzike.

Mažoretkinje su stigle na inicijativu dr. Tije Palijan Žarković, voditeljice Zavoda za forenzičku psihijatriju Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ iz Popovače. Duševni bolesnici iz Udruge za rehabilitaciju i resocijalizaciju duševnih korisnika pri bolnici izradili su za djecu i mlade u Dubravi dvije košare crvenih gipsanih srdaca, tako da svatko dobije po jedno.

Pjesma i ples počeli su već sa malim koncertom temperamentne Nede Parmać, a glumac Goran Bogdan omogućio im je i prikazivanje filmskog hita „Sonja i bik“.

Kulminacija programa bio je izbor za Miss, Mistera i Najbolji par centra. Birao ih je žiri sastavljen od djelatnika centra na čelu sa ravnateljicom Tatjanom Tarande. U izboru Najboljeg para bilo je presudno da mladić prekrivenih očiju među brojnim rukama koje su mu pružali, izabere onu koja pripada njegovoj dragoj. Pobjednički par u tome je bio najbrži, a njihova školska ljubav proglašena najčvršćom.

Svaku djevojku i momka pitalo se koja je njihova poruka publici što je najvažnije u životu, a ona je kod svih bila:

– Najvažnije je da završimo školu, pa fakultet i da se zaposlimo.

Osim jednog šarmantnog kandidata za Mistera koji se šeretski nasmijao i rekao:

– Najvažnije je da budemo dobri prema sebi i da živimo život kakav želimo. (zgm)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni