“Ljeto na Savi”: Srijedom i subotom besplatno na padobransko jedrenje

“Ljeto na Savi”: Srijedom i subotom besplatno na padobransko jedrenje

(Ilustracija: Savski mostovi iz zraka / Foto: Wikimedia Commons)

Dnevno će srijedom i subotom sukladno vremenskim prilikama moći poletjeti tri do četiri osobe u tandemu s pilotom paraglajdera. Trajanje leta je 15-ak minuta, a u slučaju velikog odaziva organizirat će se izvlačenje sretnog dobitnika leta

Manifestacija ‘Ljeto na Savi’ koja se naša na kritici dijela medija medija zbog slabe posjećenosti (iako je koštala 11 milijuna kuna) donosi nova događanja među kojima se ističe mogućnost besplatnog jedrenja padobranom (paraglajding). Građani, ljubitelji adrenalina i oni koji bi se htjeli iskušati u nečemu novom imat će priliku svake subote i srijede od 17 do 20 sati okušati se u jedrenju padobranom u tandemu. Polazna lokacije je kod Mosta slobode sa sjeverne strane rijeke Save.

Zrakoplovni klub Aerotika će u slijedećih mjesec dana pokušati što bolje dočarati ljepote koje nosi padobransko jedrenje ili paraglajding za koje za razliku od klasičnog padobranstva nije potreban avion. Tri su načina polijetanja: s brda, uz pomoć motora i pomoću sustava vuče. Parajedriličarstvo koje će biti dostupno građanima u sklopu ‘Ljeta na Savi’ vezano je uz polijetanje sustavom vuče tj. vitla. Uzlijetanje vitlom pojednostavnjuje taj zrakoplovni sport jer ne zahtijeva brdo čime se i povećava se broj letačkih dana u godini i broj letova u danu.

Dnevno će srijedom i subotom sukladno vremenskim prilikama moći poletjeti tri do četiri osobe u tandemu s pilotom paraglajdera. Trajanje leta je 15-ak minuta, a u slučaju velikog odaziva organizirat će se izvlačenje sretnog dobitnika leta. Valja napomenuti kako ovaj sport uvelike ovisi o meteorološkim uvjetima i smjeru vjetra, stoga će u slučaju lošeg vremena ili kiše ova aktivnost biti otkazana.

Svi zainteresirani mogu se priključiti već sutra, 20. srpnja od 17 sati i isprobati nezaboravan let iznad Save.

 Što ‘Ljeto na Savi’ donosi do kraja srpnja

Uz jedinstvenu priliku leta padobranskom jedrilicom manifestacija Ljeto na Savi građanima donosi još mnoštvo sportsko-rekreativnih, kulturnih i zabavnih sadržaja na tri lokacije uz obalu rijeke Save.

Građanima je u sklopu manifestacije ‘Ljeto na Savi’ dostupan cjelodnevni program u kojem besplatno mogu sudjelovati na tri lokacije – uz Hendrixov most te na lokacijama kod Mosta slobode na sjevernoj strani te na južnoj strani unutar nasipa kod Bundeka.

Lokacija kod Mosta slobode na sjevernoj strani Save rezervirana je za sve ljubitelje filmova i kulturnih sadržaja. Veliko kino na otvorenome svakog dana od 21 sat građanima nudi besplatne projekcije domaćih i stranih renomiranih filmskih klasika.

Na lokacijama kod Mosta slobode kod jezera Bundek te kod Hendrixovog mosta za građane su dostupne svakodnevne različite sportsko-rekreativne aktivnosti, od igrališta za odbojku na pijesku, nogomet ili rukomet na pijesku, turnira u šahu, škole raftinga, grupnih programa za vježbanje uz muziku i škole nordijskog hodanja te jahanja i timarenje konja.

Subota uz Hendrixov most rezervirana je za najpoznatije klasike rock glazbe pa tako i sve ljubitelje Jimmyja Hendrixa, AC/DC-a, Claptona i drugih rock ikona, a odličnoj zabavi uz Savu će doprinijeti i DJ Akademija svakog dana od 20 do 21 sat kod Mosta slobode te od 21 do 23 sata kod Hendrixovog mosta.

Sav sadržaj je besplatan za sve građane, no valja napomenuti da se u slučaju kiše sve aktivnosti odgađaju. Sve aktivnosti i detaljan program manifestacije može se pratiti na službenoj Facebook stranici Ljeto na Savi te na: https://www.zagreb.hr/program-od-19-do-31-srpnja_subotom-i-srijedom-besp/146194. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni