Ljetni vinski festival u Margaretskoj ulici

Ljetni vinski festival u Margaretskoj ulici

Opušteno i ugodno druženje sa vinarima, uz pijuckanje vina u zagrebačko ljetno predvečerje, dodatno uljepšava živa jazz svirka

Wine and Jazz Summer naziv je novog projekta čiju realizaciju zajednički potpisuju udruga Vinoljupci i Peper bar, a koji u vruća zagrebačka posljepodneva unosi dašak osvježenja u obliku jazza i dobrog vina.

Wine and Jazz Summer ciklus je od ukupno četiri mini-vinska festivala kojima se Zagrebu predstavljaju različite vinske regije. U subotu, 1. srpnja posjetitelji su imali priliku uživati u vinima Istre, družeći se sa predstavnicima vinarija Romeo, InSylvis, Bažon, Agris i Novacco.

Slijedeći susret vinara i vinoljubaca zakazan je za četvrtak, 6. 7. u 18 sati kada na terasi Pepera u Margaretskoj ulici u Zagrebu gostuju vinarije Lovrec, Kocijan, Solum, Horvat i Sibon pjenušci. Još dva vinska druženja – sa plešivičkim proizvođačima pjenušca i vinarima Slavonije – na rasporedu su 13. i 20. 7.

Opušteno i ugodno druženje sa vinarima, uz pijuckanje vina u zagrebačko ljetno predvečerje, dodatno uljepšava živa jazz svirka. U subotu je okupljene vinoljupce, kao i brojne slučajne prolaznike, oduševio instrumentalni jazz trio u sastavu Luka Veselinović (kontrabas), Elvis Penava (gitara) i Janko Novoselić (bubnjevi). A već sada nestrpljivo iščekujemo krasan vokal Melite Lovričević u pratnji Benedikta Peraka (gitara) i Borka Rupene (bubnjevi) koji nastupaju u četvrtak iza 19h. Iza svih kombinacija jazza i vina u projektu Wine and Jazz Summer stoji Borna Šercar, priznati hrvatski perkusionist i dobitnik nekoliko Porina.

Iz udruge Vinoljupci ističu kako je jedan od glavnih ciljeva ovog projekta dekonstruirati imidž elitizma vezan uz vino i vinske manifestacije te omogućiti svim ljubiteljima vina uživanje u dobroj kapljici i ugodnoj atmosferi. »Cilj nam je kreirati događanja koja su dostupna i pristupačna svim sadašnjim i budućim ljubiteljima vina – jer suvremena vinska proizvodnja omogućuje svima dobra vina po dobroj cijeni. Na taj način kreiramo novo, mlado i educirano tržište vinskih potrošača koje pozitivno utječe na sve aspekte vinarstva – od gospodarstva, do imidža Hrvatske kao zemlje bogate vinske kulture«, pojasnila je voditeljica projekta Irena Lučić. (PR)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni