Ljepote Zagrebačke županije iz objektiva Romea Ibriševića

Ljepote Zagrebačke županije iz objektiva Romea Ibriševića

Na slici: Romeo Ibrišević
Snimio: Dražen Pajtlar

Zagrebačka županija u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije tradicionalno izdaje godišnji kalendar, ovoga puta na temu prirodne baštine županije. Kalendar će se koristiti za interne potrebe TZZŽ-a i Županije te ga se neće moći nabaviti u slobodnoj prodaji.

Kroz fotografije autora Romea Ibriševića ovaj kalendar pruža pogled na prirodne ljepote županije kroz četiri godišnja doba.

Cijela županija područje je izuzetno velikog bogatstva baštine i prirodnih ljepota – velik broj zaštićenih prirodnih područja, dva parka prirode (Medvednica i Žumberak – Samoborsko gorje) te jedinstveni posebni ornitološki rezervat Crna Mlaka. Rijeke, jezera, potoci… Šume i gore isprepletene su brojnim planinarskim, pješačkim i biciklističkim stazama. Izletnici, planinari, rekreativci i zaljubljenici u prirodu lako će ovdje naći svoje odredište.

Na svoj način autor je ovjekovječio mijene 12 motiva snimanih s istog mjesta u proljeće, ljeto, jesen i zimu, stvorivši tako jedinstvenu pozivnicu i poticaj posjetiteljima da obiđu i upoznaju raznolikost i bogatstvo prirodne baštine Zagrebačke županije. (zg-m)