Liović: U Gradu se nagodinu planira zapošljavanje više od 2500 ljudi

Liović: U Gradu se nagodinu planira zapošljavanje više od 2500 ljudi

(Foto: Boris Jagačić)

“Postavlja se pitanje na koji način gradonačelnik Bandić misli nastaviti upravljati Gradom idućih šest mjeseci, dok je na vlasti”, istaknuo je predsjednik Odbora za kontrolu Gradske skupštine

Predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras danas je na konferenciji za novinare u središnjici stranke na Iblerovom trgu komentirao proračun Grada Zagreba za 2021. godinu. Tvrdi da je taj proračun potpuno nerealan i koncipiran po potrebi gradonačelnika Milana Badnića, a ne građana Zagreba.

Pojasnio je da gradonačelnik Bandić u kriznoj 2021. godini planira 14 milijardi kuna rashoda, odnosno skoro 2 milijarde kuna više nego u odnosu na prošlu godinu i 4 milijarde kuna više nego u 2019. godini.

„Moramo vidjeti u što troškovi idu. Grad Zagreb mora imati tri prioriteta a to su – obnova od potresa, ulaganje u obrazovanje, odnosno vrtiće i škole koje je neadekvatno te obnova vodne infrastrukture koja puca svaka dva do tri mjeseca. To su tri stvari na kojima će SDP inzistirati da se vide u proračunu. U ovom proračunu se ne vidi ulaganje ni u jednu od te tri stvari”, rekao je Maras. Dodao je da se u proračunu za obnovu Zagreba nakon potresa planira 80 milijuna kuna. No smatra da to za obnovu nije dovoljno, nego je potrebno više novaca.

„Dinamikom koju gradonačelnik Bandić predlaže, Zagreb ćemo obnoviti za 200 godina“, istaknuo je Maras.

Dodao je i da HDZ podržava proračun na svim skupštinskim odborima.

„Kad vidimo rashode koji rastu, jasno nam je da Bandić pokušava isplatama našeg novca kroz gradski proračun sebi poboljšati šansu na lokalnim izborima 2021. godine”, rekao je Maras. Naglasio je kako SDP smatra da Zagreb treba racionalno upravljati svojim novcem, a SDP će to i raditi dolaskom na vlast.

Predsjednik Odbora za kontrolu Gradske skupštine Darko Liović je rekao da je predloženi proračun od 14 milijardi kuna nerealan za oko 5 milijardi kuna.

Govoreći o stavkama proračuna spomenuo je da se najveća povećanja odnose na rashode za intelektualne usluge i to u Uredu gradonačelnika. Predlaže se povećanje rashoda za usluge s 31 na 59 milijuna kuna.

„Povećanje rashoda za vanjske usluge uredima Gradske uprave iznose 90 milijuna kuna kada se sve zbroji, što je više nego što je potrebno za obnovu Zagreba”, rekao je Liović. Dodao je da se osim povećanja rashoda za vanjske usluge u 2021. godini predlaže se povećanje rashoda za nova zapošljavanja, a predviđa se da će se zaposliti u Gradu Zagrebu više od 2500 ljudi. „Postavlja se pitanje kakvo je to upravljanje i na koji način gradonačelnik Bandić misli nastaviti upravljati gradom idućih šest mjeseci, dok je na vlasti”, istaknuo je Liović.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni