Linus Strasser – prvi njemački pobjednik Snježne kraljice

Linus Strasser – prvi njemački pobjednik Snježne kraljice

(Foto: https://snowqueentrophy.com)

Nijemac Linus Strasser osvojio je utrku FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snježna kraljica” koja se u srijedu, 6. siječnja vozila na Sljemenu.

Strasser je odvozio dvije sjajne vožnje te tako postao prvi njemački osvajač zagrebačke utrke. Slavio je s vremenom (2:01:30) koje je bilo bolje za samo deset stotinki od drugoplasiranog Austrijanca Manuela Fellera (2:01:40). Treće je mjesto zauzeo također Austrijanac, Marco Schwarz (2:01:46).

»Jako je emotivno i neobično je što nema nevjerojatne hrvatske publike s kojom bismo podijelili te emocije. U Zagrebu je uvijek lijepo skijati, ali je i jako naporno jer je staza duga i treba dati sve od sebe do samoga kraja«, izjavio je na videokonferenciji za medije 28-godišnji Strasser. Ovogišnjeg pobjednika nitko nije smatrao kao favorita za krunu Snježnog kralja.

Austrijanac Manuel Feller se  pak šesti put u svojoj karijeri našao na drugom mjestu.

Bio je ovo i povijesni dan za hrvatsko skijanje, s čak četvoricom hrvatskih predstavnika u drugoj vožnji i pokojim vlastitim rekordom.

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić oduševio je ljubitelje skijanja i visokim 5. mjestom (2:01:77) ostvario najbolji slalomski rezultat u karijeri kojim se uspeo na 6. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa.

Iako su imali visoke startne brojeve, 21-godišnji Samuel Kolega i 27-godišnji Matej Vidović uspjeli su izboriti mjesto među prvih 15 slalomaša na Sljemenu.

Na Sljemenu je skijao i 24-godišnji Istok Rodeš koji je zauzeo 23. mjesto (2:03:21) i ovom utrkom zaradio svoje prve bodove ove sezone. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni