Likovne radionice HDLU-a privukle 700 djece

Likovne radionice HDLU-a privukle 700 djece

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU) je tijekom studenog i prosinca 2015. organizirao 60 likovnih radionica u Arena Centru na kojima je sudjelovali 700 djece iz zagrebačkih škola i vrtića.

Na radionicama su polaznici naučili izrađivati mobile od najrazličitijih materijala, izrađivati vjenčiće i adventski kalendar te prigodne božićne ukrase i čestitke. Izrađivali su se dvorci iz mašte, slikovnice, lutke od kartona. Veliko zanimanje izazvala je radionica oblikovanja likova od papira. Učio se i origami, crtanje simetričnog i asimetričnog portreta, izrada mozaika, te se upotrebljavao i učio čitav niz različitih likovnih tehnika.

hdlu_radionica_arena_curiceLikovne radionice dio su šire suradnje HDLU-a i Arena Centra kojom su likovni umjetnici, članovi HDLU-a, sudjelovali u obilježavanju 5. godišnjice te oplemenjivanju adventskog razdoblja u trgovačkom centru. Pored radionica, suradnja je podrazumijevala produkciju i jednogodišnje izlaganje triju okolini prilagođenih instalacija autora Predraga Todorovića, Božice Dee Matasić i Ide Blažičko te oslikavanje 50 kugli prema konceptu 50 različitih umjetnika koje su izložene u prostoru do Nove godine, a nakon toga će primijeniti u humanitarne svrhe, u suradnji s udrugom Crveni nosovi.

Likovne radionice su osmislili i vodili hrvatski likovni umjetnici, članovi HDLU-a: Ante Teskera, Ksenija Filipović, Irena Vasilj, Ivan Tudek, Iva Milinković, Ivana Ognjanovac, Lea Popinjač, Maja Kalogera, Marta Tuta, Maja Šimunović, Marija Lopac, Nataša Vuković, Sanja Bauernfreund, Vesna Šantak, Marta Živičnjak, Nebojša Vuković, Sanja Pribić, Željka Grobotek, Ljiljana Mihaljević, Nina Bešlić i Renata Facan pl. Kušec. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni