Lijevi blok protiv online sjednice Gradske skupštine

Lijevi blok protiv online sjednice Gradske skupštine

Tomašević: Epidemiološki uvjeti na Zagrebačkom velesajmu su bolji od epidemioloških preporuka Stožera civilne zaštite te ne vidim razloga da se sjednica ne održi u fizičkom obliku

Klub zastupnika Lijevog bloka danas je izrazio protivljenje da se predstojeća sjednica zagrebačke Gradske skupštine održi online jer smatraju da se na taj način neke stvari žele provući »ispod radara«.

Predsjednik Kluba Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) i Rada Borić (Nova ljevica) novinarima su poručili da to odgovara gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovom partneru HDZ-u.

Tomašević je stoga najavio da će oporba tražiti da se za vrijeme zasjedanja Skupštine osigura dvorana u Staroj gradskoj vijećnici na Gornjem Gradu kako bi se svi koji to žele mogli uključiti u sjednicu.

Dodao je i da su epidemiološki uvjeti na Zagrebačkom velesajmu, gdje će se održati sjednica, bolji od epidemioloških preporuka Stožera civilne zaštite te ne vidi razloga da se ona ne održi u fizičkom obliku.

Naglasio je da je gradskim zastupnicima za predstojeću sjednicu pristigao vrlo obiman materijal, kako je rekao – tisuće stranica materijala – i da je putem online prijenosa teško ukazati na sve što je loše.

»Ne znam jesu li cijepljeni od realnosti, ali kada čitate o gradonačelniku kao heroju na čelu Gradskog stožera civilne zaštite koji je uspješno i pravovremeno koordinirao rad službi i uprave za vrijeme potresa… Stvarno ne znam o kojem gradu i gradonačelniku piše to izvješće«, komentirao je.

Rada Borić je pak ustvrdila da su korona kriza i potres gradonačelniku poslužili za »neizvršavanje« proračuna te da je Gradska uprava zakazala u brizi za zdravlje i sigurnost Zagrepčana. Naime, Borić govori da iz gradskog proračuna nije potrošeno niti 20 % novca namijenjenog zdravstvu i kapitalnim ulaganjima u socijalnu skrb.

Komentirajući održavanje sjednice u online obliku konstatirala je da bi to i gradonačelniku i HDZ-u koji ga samo prividno kritizira, a zapravo mu je partner, odgovaralo kada bi se ne samo predstojeća nego i druge buduće sjednice odvijale na taj način jer se tako lakše izbjegavaju kritike i primjedbe. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni