Lijevi blok će na Skupštini zatražiti izvještaj o poplavama

Lijevi blok će na Skupštini zatražiti izvještaj o poplavama

Gradski zastupnici Lijevog bloka u utorak su na konferenciji za novinare u Staroj gradskoj vijećnici najavili da će na dnevnom redu 36. sjednice Gradske skupštine kao točku predložiti izvješće o poplavama koje su pogodile Zagreb 24 srpnja.

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) je rekao kako je cilj zastupnika lijevog bloka da se sazna kolike su štete nastale od poplava.

„Početkom kolovoza je bilo 1500 prijava vezano za štetu, a gradonačelnik Bandić je govorio da je oko 80 objekata oštećeno. Ne znamo koliko je objekata oštećeno, kakvi su objekti, kolika je ukupna financijska šteta od poplava. Također ne znamo na koji način Grad Zagreb namjerava pomoći građanima“, izjavio je Tomašević.

Rada Borić iz Nove ljevice je upozorila na veliko opterećenje gradskog proračuna, koje bi se prema predviđanjima za 2012. godinu trebao smanjiti na milijardu kuna. Osvrnula se i na konkretne mjere kako da se uravnoteže prihodi i rashodi te je spomenula kako Klub zastupnika lijevog bloka već tri godine kao jednu od ključnih mjera spominje Strategiju upravljanja gradskom imovinom. Tvrdi da takvu strategiju imaju svi hrvatski gradovi, osim Zagreba.

Svibor Jančić (Za grad) je rekao da će na predstojećoj sjednici Skupštine vladajuća većina donijeti osam odluka o izmjeni javnog dobra u općoj upotrebi te raspisati nekolicinu natječaja za prodaju gradskih zemljišta, a sve zbog gospodarskog rasta.

Vjerujemo kako će paralelno s time rasti i broj građanskih inicijativa koje su spremne poduzeti sve što je potrebno kako bi zaštitile kvartove, životni prostor, oaze mira i kvalitetu života u Zagrebu od neplanirane gradnje, preizgrađenosti te tražili više javnih sadržaja, zelenih površina, vrtića, škola i igrališta za djecu”, poručio je Jančić.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni