Lijepa večer šansona i balada

Lijepa večer šansona i balada

Osnovna poruka koncerta bila je: mnogih skladatelja i izvođača tih pjesama više nema. Pjesme su prekrasne i isplatiti ih izvoditi i novim generacijama

Igor Čatić

igor čatić, foto boris jagačić
Prof. emer. Igor Čatić

Kulturni centar Travno nastoji i u pandemijsko vrijeme svoje vjerno posjetiteljstvo obradovati zanimljivim i lijepim događajima. Ovom prilikom osvrt na dva povezana koncerta.

Sretnici koji su uspjeli nabaviti ograničeni broj ulaznica, u utorak 8. lipnja 2021. nazočili su vrlo lijepoj i toploj večeri šansona i balada. U programu su bile skladbe nastale i izvođene između šezdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Nastupio je duo, Jasna Ožeg vokal i flauta te Vedran Suton, gitara.

Izveli su dvadeset uspješnica. Od Đ. Jusića: Život je lijep, S. Kalogjere: Vino i gitare, A. Dedića: Sve što znaš o meni, A. Kabilja: Najljepša su jutra na tvom ramenu, do N. Grčevića: Tiho plove moje čežnje i Lj. Kuntarića: Sretan put. Poseban blok od 4 skladbe, činile su uspješnice poput Que Sera, Sera i Strangers in the Night.

Poveznica s drugim koncertom u KUC-u Travno

Osnovna poruka koncerta bila je: mnogih skladatelja i izvođača tih pjesama više nema. Pjesme su prekrasne i isplatiti ih izvoditi i novim generacijama. A ne, samo onima koji ih se sjećaju iz mladosti ili zrelosti. Pisac ovih redaka, mnoge od skladbi pjevušio je ispod glasa. Jasna je skladbe otpjevala na vrlo pristupačan način. Posebno treba istaknuti njezinu izvrsnu dikciju. Neke od skladbi popratila je sviranjem flaute. Imala je izvrsnu podršku u gitaristi Vedranu Sutonu.

Postoji poveznica prikazanog koncerta s onim održanim u istom prostoru tjedan dana ranije »Lela i Joe Kaplowitz i njihovi gosti«. O tom koncertu samo toliko. Svi koji su se domogli karata za taj nastup, uživali su u koncertu.

Na oba koncerta, umjetnici su trajno naglašavali kako su sretni što su im omogućeni nastupi uz nazočnost publike.

Drugu povezanost Jasne sa supružnicima Kaplowitz treba posebno istaknuti. Jasna je u njihovim radionicama usavršavala pjevanje i sviranje. L. i J. Kaplowitz mogu biti ponosni na svoju učenicu.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni