Lideri vodećih stranaka su najnegativniji političari

Lideri vodećih stranaka su najnegativniji političari

Na vrhu ljestvice najpozitivnijih hrvatskih političara je Kolinda Grabar-Kitarović, zatim njezin prethodnik Ivo Josipović te predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko

Najpopularnija stranka u Hrvatskoj je HDZ, očekivano ju slijedi SDP, a zatim Živi zid te OraH, pokazalo je redovito mjesečno istraživanje CRO Demoskop agencije Promocije plus.

Da su izbori provedeni početkom travnja, na ljestvici stranačkih preferencija HDZ bi dobio 31,4 posto glasova, dok SDP bilježi izbor od 25 posto, prenosi RTL.

Živi zid je već drugi mjesec na trećem mjestu, sada s izborom od 7,2 posto, dok je ORaH s izborom od 6,8 posto na četvrtom mjestu. Zanimljivo je i svojevrsno natjecanje dviju novih stranaka, čija je popularnost rezultat protesta prema vodećim tradicionalnim hrvatskim strankama, kao i općeg stanja u društvu.

HDZ i SDP su u ovomjesečnom istraživanju zabilježili i najveću izbornu podršku u posljednjih godinu dana, što je izravna posljedica političkog zaoštravanja najprije uoči predsjedničkih izbora, a sada i u sve vidljivijoj predizbornoj groznici uoči parlamentarnih izbora.

Na vrhu ljestvice najpozitivnijih hrvatskih političara je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s izborom od 31,2 posto, Ivo Josipović je na drugom mjestu s izborom od 10,2 posto te predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko s izborom od 7,3 posto.

Prema istraživanju najnegativnije se doživljavaju lideri vodećih političkih stranaka Tomislav Karamarko (33%) i Zoran Milanović (32,6%).

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni