Licemjerje i dalje svuda oko nas!

Licemjerje i dalje svuda oko nas!

(Ravnateljica Klinike za infektnnve bolesti prof. dr. Alemka Markotić /Izvor:bfm.hr)

Možemo sa žalošću zaključiti kako mjeseci provedeni u pandemijskim uvjetima i učestali potresi nisu pročistili u dovoljnoj mjeri srca i umove jednog dijela naših sugrađana

Žarko Delač

Žarko Delač

Medijsko propitivanje opravdanosti cijepljenja majke ravnateljice Klinike za infektivnu bolesti »Dr. Fran Mihaljević« otvara nekoliko zanimljivih pitanja. Jedno od njih je kako su novinari doznali da se starica cijepila? Naime, to je jedino moguće došapnuo netko iz najbliže okolice profesorice Markotić i time vjerojatno mislio kako je ispunio svoju građansku dužnost.

Ipak, ovdje je nažalost u prvome redu riječ o ljudskom jalu i zavidnosti pojedinaca, želji za sitnim materijalističkim ustupcima ili eventualno napredovanju na poslu. Drugačije se ne može objasniti propitivanje cijepljenja osobe koja je višestruko u najrizičnijoj skupini i kao takva ima prvenstvo u dostupnosti vakcine.

Nagraditi prokazivanje štetnih aktivnosti

Stvar je stoga previše jednostavna i nije potrebno uključiti analitiku i logiku da se zaključi kako se iza toga kriju zakulisne radnje i politikantske igre u koje je upregnut i određen broj predstavnika sedme sile. Uzmemo li u obzir i nastavak medijske hajke s pitanjem vezanim uz govor za vrijeme svete mise, potpuno je jasno kako je riječ o novinarskim neznalicama ili svjesnim provokatorima. Umjesto da u vrijeme obilježavanja Dana Sv. Valentina promičemo ljubav i služenje drugima pojedinci uporno rade obrnuto i uz to šire mržnju, laži i dezinformacije.

S druge strane, moralna dvojba prijaviti nekoga ili nešto mora postojati, ali ne smije biti razlog da ne reagiramo na neistine, lažne ili štetne radnje i aktivnosti. U tom slučaju dijelimo krivicu s onima koji čine nedjela i nemoralne radnje. Zbog toga prokazivanje i ukazivanje na takve postupke treba poticati i ohrabrivati, da ne kažemo i nagrađivati. Ipak, u svemu je najgore kada osobno radimo nešto za što drugoga prozivamo ili kako kaže poslovica ne vidimo brvno u svojem oku ali vidimo slamku u tuđem!

A upravo na to je i ukazala doktorica Markotić prozvavši novinare da od nje traže brojne usluge, ali isto tako izjavila i kako su se neki od njih već cijepili iako nisu u prioritetnoj ili rizičnoj skupini. Ovakvi licemjerni postupci strani su brojnim našim sugrađanima, ali nažalost izgleda da su postali pravilo među novinarskom profesijom. Ali, što je i opasnije, i među političarima. Stoga možemo sa žalošću zaključiti kako mjeseci provedeni u pandemijskim uvjetima i učestali potresi nisu pročistili u dovoljnoj mjeri srca i umove jednog dijela naših sugrađana.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni