Lewis Hamilton preuzeo jedinstveni Ferrari – LaFerrari

Lewis Hamilton preuzeo jedinstveni Ferrari – LaFerrari

Schumi je također svojedobno preuzeo »ferrari« iz vrha ponude – model »enzo«, koji je bio prethodnik LaFerrarija. Jedino što Schumi svoji nije morao kupiti – bio je to dar od talijanskog proizvođača za osvojeno prvenstvo

Zvijezda »oktanskog sirkusa«, Lewis Hamilton zna ponešto o brzoj vožnji. To nitko ne može poreći. Problem je što nakon što se nakon jurnjave pistama u najsofisticiranijim bolidima današnjice, vožnja običnim automobilom na cesti pretvara u prilično dosadnu radnju. No zato je tu LaFerrari koji je valjda sve, samo ne »običan cestovni automobil«.

Naime, Hamilton je u ožujku kupio jedan od samo 499 proizvedenih primjeraka fantastičnog LaFerrarija. Usprkos astronomskoj cijeni ovih automobila u Ferrariju su morali provesti mukotrpan proces odabira budućih vlasnika ovih vozila iz vrlo ograničene serije. U Ferrariju tako provjeravaju radi li se o osobi koja je već prije kupila (i zadržala) neki od njihovih automobila. Proizvođač, naime ne želi da im se pojavi nekakav preprodavač koji će doći, kupiti, okrenuti se i kasnije preprodati automobil vrijedan 1.416.000 dolara nakon što mu naknadno još poraste cijena.

Za pretpostaviti je kako su uspješnom vozaču formule 1 ovdje progledali kroz prste, no uopće nije pitanje koliko će s ovom novom Hamiltonovom »igračkom« biti oduševljeni u njegovom Mercedes-Benz F1 timu s obzirom da će voziti automobil od konstruktora koji im je na trkalištima ljuti suparnik. Ispada to i kao indirektna »pljuska« Mercedesu koji (valjda prema Hamiltonu) nema dovoljno dobar / brz / atraktivan cestovni automobil.

A  pilot F1 će se privatno voziti u pravom cestovnom bolidu koji udruženim snagama V12 motora i hibridnog pogona raspolaže s 950 konjskih snaga, dok »stotku« postiže za oko 3 sekunde, a krajnja brzina mu je oko 300 km/h.

Uz sve to, LaFerrari ima i jedinstven izgled. Da, tipičan je to crveni »ferrari«, ali ovdje je i krov, koji je inače tvornički crne boje, također obojan u crvenu. Hamilton se također odlučio za crne kotače s crvenom kapom središnje matice.

Svojom kupnjom Hamilton je nastavio tradiciju F1 zvijezda koji su vozili sulude superautomobile iz tvornice u Maranellu. No iako više nije aktivan, Ferrarijev vozač Michael Schumacher i dalje broji najveći broj osvojenih F1 prvenstava. Schumi je svojedobno također preuzeo »ferrari« iz vrha ponude – model »enzo«, koji je bio prethodnik LaFerrarija. Jedino što Schumi svoji nije morao kupiti – bio je to dar od talijanskog proizvođača za osvojeno prvenstvo, a pomogla je i činjenica da je Schumacher pomagao oko razvoja tog modela.

Možda će i Hamilton ipak pomoći Mercedes-Benzu da razvije suparautomobil koji je još luđi od SLS AMG-a ili AMG -a GT? Tko zna. (B. Ja.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni