Leti, leti, leti… avion

Leti, leti, leti… avion

U Tehničkom muzeju »Nikola Tesla« u nastavku ciklusa radionica Veliki izumi za male ljude posjetitelji će se moći upoznat s poiješću aviona i prvim letačima. Kapetanica leta biti će Ivana Krizmanić. Radionica Leti, leti, leti… avion bit će održana u subotu 24. lipnja 2017. u vremenu od 10 do 12 sati.

Jeste li se ikad vozili avionom? Ljudi su od davnina nastojali pronaći način da polete nebom poput ptica, no trebalo je proći puno vremena od prvih pokušaja letenja uz pomoć konstrukcije, koji su redovito završavali tragično po pilota, do prvih aviona dostupnih običnim ljudima. Zahvaljujući avionima danas možemo primjerice »skoknuti« u London na vikend ili za otprilike 8,5 sati sletjeti u daleki kineski grad Peking udaljen 7641 km – vožnja autom do Pekinga trajala bi oko 95, a vlakom više od sto sati!

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla čuvaju se različiti avioni – školski, sportski, vojni… Kroz priču o izumu aviona i prvim letačima, s njima će vas upoznati glumica Ivana Krizmanić, a s vama će podijeliti i neka vlastita iskustva leta avionom.

Očekuje vas i zabavna radionica izrade maketa aviona i padobranaca.

Vežite se, polijećemo!

Radionica je namijenjena djeci u dobi od 6 do 12 godina. Roditelji te bake i djedovi u pratnji su također dobrodošli.

Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj: 01/ 4881-643. (zg-m)