Letački program i izložba helikoptera i oklopnih vozila HV-a na Jarunu

Letački program i izložba helikoptera i oklopnih vozila HV-a na Jarunu

(Foto: MORH/ M. Čobanović)

U sklopu obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice ustrojavanja Hrvatske vojske u petak, 28. svibnja 2021. na zagrebačkom SRC-u Jarun otvoren je taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske.

Na ceremoniji su sudjelovali su pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga, Počasno-zaštitne bojne, Bojne za potporu Zapovjedništva za potporu te Orkestar Hrvatske vojske.

Hrvatsku zastavu je, iskačući iz helikoptera padobranom s visine od 1200 metara, donio pripadnik Zapovjedništva specijalnih snag. Zatim je uslijedio ceremonijalni nastup Počasno-zaštitne bojne te zajednički nastup hodnog sastava Orkestra Hrvatske vojske i članova američkog Vojnog orkestra za Europu (U.S. Army Europe Band) iz Njemačke koji je izveo hrvatske i američke koračnice.

Čestitajući svim pripadnicama i pripadnicima Hrvatske vojske njih dan, brigadni general Ivan Raos, zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu, rekao je kako su u sklopu taktičko-tehničkog zbora zastupljene sve grane i sve pristožerne postrojbe HV-a.

“Građani Zagreba, a osobito mladi i djeca su oduševljeni onime što je prikazala Hrvatska vojska koja je uvijek na usluzi svojim građanima u cijeloj Republici Hrvatskoj i dijeli sudbinu hrvatskog naroda”, rekao je general Raos.

Prigodni program na zagrebačkom Jarunu tijekom predviđen je do 21 sat. U 17 i 19.30 sati pripadnici Pukovnije vojne policije prikazat će pokaznu vježbu rada i sposobnosti vodiča i službenih pasa, a u 19.30 sati održat će se i letački program akrobatske grupe “Krila Oluje” i vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni