Leko “još ne zna” što će graditi u Sigetu, građani spremaju prosvjed

Leko “još ne zna” što će graditi u Sigetu, građani spremaju prosvjed

Kaže da je njegova firma (Castrum nekretnine d.o.o., op.a.) nesporni vlasnik spomenute zemlje te da mu je komunalno redarstvo naredilo uređivanje okoliša oko spomenuta dva objekta

Matej Knežević

U Sigetu stali su radovi nakon što su bageri u ponedjeljak i utorak srušili dvije napuštene kuće u Froudeovoj ulici na kućnim brojevima 2 i 4. Ondje je navodno danas bio i sam investitor Vlado Leko koji je bageristi donio dozvole o rušenju spomenutih kuća na kojima se planira izgradnja poslovnog kompleksa protiv čega se bune vlasnici okolnih kuća tvrdeći da Leko nema potrebne dozvole za gradnju. Ovo sve se događalo jutros u sedam sati ujutro, kada je jedan od stanara – Nebojša Vujović – ponovno, po drugi put pozvao policiju da dođe na lokaciju radova. Policija stiže oko devet sati ujutro. Vujović nam govori da je ondje zatekao gospodina odjevenog u crnom kojega do tada nije poznavao. Tada je shvatio da se radi o investitoru, Vladi Leki. Vujović je dodao kako se Leko tada rukovao sa policajcima te »izjavio kako je on prijatelj od ministra policije«.

Vujović tvrdi kako je »Leko rekao policajcu da mu vlasnici prijete smrću«.

Zbunjeni Vujović ga je potom upitao, kako mu prijete smrću kad je on jedan od vlasnika te ga osobno ne poznaju.

Vujović tvrdi da ga je Leko potom izvrijeđao, a situaciju je izgladila policija. No iako Vujović tvrdi da nikad osobno nikada nije prijetio Leki, priznaje da njegov brat jest. Tom prilikom na udaru su bili sam investitor i njegov odvjetnik. Zaključio je kako će od sada pregovarati u njegovom dvorištu.

O ovim optužbama kontaktirali smo i samog Leku koji negira da je došlo do bilo kakvog obračuna. »Takvo što ne bi učinio u posredstvu policije, a jedan od dvojice braće Vujović mi je rekao da će me satrati. Stoga sam se odlučio ondje i sam pojaviti«, rekao nam je Vlado Leko.

Kaže da je njegova firma (Castrum nekretnine d.o.o., op.a.) nesporni vlasnik spomenute zemlje te da mu je komunalno redarstvo naredilo uređivanje okoliša oko spomenuta dva objekta. Leko nadodaje kako trenutno još ne zna što će se ondje doista graditi.

Kaže da ga je gradsko komunalno redarstvo prekršajno prijavilo zbog neodržavanja spomenutog okoliša, nakon što su se ondje ranije sakupljali narkomani. Zaključuje kako je riječ o primitivizmu na djelu te da o ovoj temi više ne želi razgovarati.

Iz Policijske uprave zagrebačke su nam da njihovi službenici nisu svjedočili nikakvim prijetnjama ubojstvom te nisu utvrdili elemente spomenutoga kaznenog djela.

U međuvremenu podrška ekipi iz Sigeta stigla je sa Savice. Iz inicijative Ne damo naš Park pozvali su svoje susjede da u što većem broju dođu i daju podršku stanovnicima Sigeta. Podršku spontanom prosvjedu građana najavila je i stranka iz zagrebačke Gradske skupštine, Nova ljevica.

Spomenimo i da je za danas u 17 sati sazvana tiskovna konferencija gdje će o svemu govoriti sami stanari, ali i članovi Udruge građana Siget.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni