Legendarni Cico Kranjčar dobio svoj teren u Maksimiru

Legendarni Cico Kranjčar dobio svoj teren u Maksimiru

(Foto: GNK Dinamo)

Na stadionu Maksimir u srijedu je, dan uoči utakmice Europa lige između Dinama i bečkog Rapida, svečano otkrivena spomen ploča Zlatku ‘Cici’ Kranjčaru po kome će se zvati juniorski teren.

Otkrivanju ploče nazočili su predstavnici Dinama i Rapida za koji je Kranjčar igrao sedam godina.

U prvoj i povijesnoj anketi za vlasnike $DZG fan tokena u aplikaciji Socios.com odlučeno je da će juniorski teren u sklopu stadiona Maksimir biti nazvan po legendi kluba Zlatku Cici Kranjčaru koji nas je napustio u ožujku ove godine.

U anketi se moglo birati između pet legendi kluba, a to su bili Zlatko Kranjčar, Dražan Jerković, Krasnodar Rora, Zlatko Škorić i Slaven Zambata. S više od 2300 glasova te ukupnim udjelom od 36,03 % glasova izabran je nezaboravni Cico Kranjčar čije će ime krasiti poznati juniorski teren.

»Siguran sam da su se navijači u ovom izboru vodili srcem i emocijama. Imam veliku potrebu odati počast svim legendama koje su bile u ovom izboru, ali i svima koji su stvarali temelje Dinama svojim nogometnim i ljudskim vrlinama«, rekao je bivši igrač Dinama i sin legende kluba Niko Kranjčar.

»Hvala roditeljima, bakama i djedovima koji su nam kroz svoje priče i uspomene na svoje idole uspjeli barem malo pokazati koliko su ti velikani značili. Najvažnije je da mi nastavimo učiti našu djecu tko su ti ljudi i koliko su bitni u stvaranju povijesti našeg Dinama. Bez njih Dinamo ne bi bio ovo što je danas, i nikad ne bi smjeli otići u zaborav«, dodao je Niko. Kaže kako je siguran da će Siguran je da će nove generacije ispisati nove priče na ovim terenima.

“Gospodin igrač”

»Drago mi je što je danas s nama na ovom lijepom događaju sin legende kluba Niko Kranjčar. Isto tako, drago mi je da je spona između naša dva kluba, Dinama i Rapida, bio upravo Cico Kranjčar. Uvjeren sam da će to prijateljstvo između klubova ostati trajno i da ćemo se uvijek rado prisjećati Kranjčara, kao i svih naših velikana. Nadam se da će ovo biti uzor generacijama koje tek dolaze«, kazao je predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić.

Sportski direktor SK Rapid Zoran Barišić prisjetio se kako je Cico Kranjčar došao u Rapid 1984. godine.

»Bio sam dijete, imao sam 13 godina, i svaku priliku koju smo svi imali da ga gledamo na utakmicama i treninzima – svi smo to jedva čekali. Bio je naš idol, heroj, bio je idol cijele generacije. Kad sam se vratio u Rapid kao profesionalni igrač dijelio sam sobu s njim. Bio je čovjek, gospodin, igrač, a takvog nogometaša i gospodina nikad u životu nisam sreo«, izjavio je.

Svečanom događaju prisustvovali su još i predsjednica uprave kluba Vlatka Peras i članovi uprave Amra Peternel i Krešimir Antolić, sportski direktor kluba i glavni trener prve momčadi Dinama Damir Krznar, voditelj Nogometne škole Dinamo Željko Kopić i trener juniorske momčadi Jozo Bandić. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni