Lebdeći zvučnik svira i dok se puni

Lebdeći zvučnik svira i dok se puni

Lebdeći bluetooth zvučnici nisu više novost na tržištu (dostupni su, naime već nekoliko godina) te su postali naprava uglavnom za ciljane korisnike, zaljubljenike u otkvačene naprave. No južnokorejski LG Electronics najmerava pridonijeti njihovoj popularizaciji svojim novim modelom zvučnika oznake PJ9 koji, prema navodima proizvođača, može svirati i 10 sati bez prekida, a nakon što baterija oslabi automatski se spušta na baznu stanicu i bežično puni bez prekidanja audio reprodukcije.

Zvučnik se sastoji od lebdećeg dijela u kojem je zvučnik koji se oko svoje osi vrti u zraku i bazne stanice koja skriva punjač i subwoofer. Zvučnik se odlikuje hidroizolacijom koja je jednaka standardu Apple Watcha, što znači da bi ga se moglo koristiti i na otvorenom i kad pada kiša. U sustav se mogu upariti dva zvučnika.

»Naš najnoviji dodatak našoj rastućoj liniju bežičnih audio uređaja iz premium segmenta nije samo ugodan oku, već prenosi i poruku da je LG ozbiljan u namjeri da ponudi jedan drukčiji proizvod«, kaže Brian Kwon, predsjednik i izvršni direktor LG-jevog odjela za kućnu zabavu.

Podatci o cijeni uređaja zasad nisu dostupni, ali mogli bi biti od sljedećeg tjedna kada će LG svoj zvučnik prikazati na Consumer Electronics Show-u u Las Vegasu. (B. J.)