Lampioni u spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje

Lampioni u spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje

Diljem Ulice grada Vukovara u nedjelju su u okviru Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje tradicionalno zapaljeni lampioni. Akciju paljenja lampiona održana je pod sloganom »I reći ću vam samo još jednu stvar, zapamtite Vukovar« podržali su brojni građani, branitelji i pripadnici Hrvatske vojske koji su položili lampione u spomen na herojski grad čije ime nosi važna ulica u Zagrebu.

Uz spomenik prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana održan i prigodan program uz simfonijski puhački orkestar Hrvatske vojske.

Tradicionalno, obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje organizira Klub veterana 148. brigade Hrvatske vojske u suradnji sa Savezom udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i još 48 udruga i klubova hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a organizaciji se pridružuje 50 braniteljskih udruga iz Zagreba te 14 osnovnih i srednjih škola.

U spomen na žrtve Vukovara i Škabrnje svijeću je na kod križanja Ulice grada Vukovara i Hrvatske bratske zajednice zapalio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni