Lalovac pod policijskom zaštitom, najavljuje nova uhićenja

Lalovac pod policijskom zaštitom, najavljuje nova uhićenja

„Za nove slučajeve čut ćete vrlo brzo. Mene imena ne zanimaju, oni imaju OIB, a radi se o višemilijunskim iznosima“, rekao je Lalovac

Ministar financija Boris Lalovac u četvrtak je otkrio da mu je dodijeljena policijska zaštita zbog istraga u slučaju braće Mamić, prenosi HRT.

Najavio je i da će Odjel za otkrivanje poreznih prijevara Ministarstva financija nastaviti s praćenjem tijeka novca, odnosno da se provode nove istrage protiv ljudi iz gospodarskog i bankarskog miljea. Istaknuo je kako je riječ o slučajevima u kojima postoji veliki nesrazmjer između onoga što određene osobe imaju i onoga koliki plaćaju porez

„Za nove slučajeve čut ćete vrlo brzo. Mene imena ne zanimaju, oni imaju OIB, a radi se o višemilijunskim iznosima“, rekao je Lalovac te dodao da se ne radi ni o kakvom političkom progonu.

„Ured je blizu kraja procesuiranja još nekih slučajeva, veliki, višemilijunski iznosi su to. Za 15 do 20 dana će se to pokrenuti, dokumenti su već predani DORH-u”, kazao je, zaključujući kako „u Hrvatskoj svi moraju biti jednaki i plaćati poreze”.

Lalovac se osvrnuo i na medijske navode o tome kako mu je u Ministarstvu financija prijetio Božo Prka.

„Ništa nisam iskonstruirao, postoje svjedoci i dokazi, češlja se imovina svih poslovnih bankara. Ako se uoči nesrazmjer imovine, zna se postupak, zakon je za sve jednak”, istaknuo je ministar. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni