Lagani električni bicikl koji stane u kofer

Lagani električni bicikl koji stane u kofer

Za električni bicikl riječ je o vrlo laganom proizvodu (teži manje od 12 kilograma), ali je za pretpostaviti da će tvrtka Vello u budućnosti nastojati dodatno smanjiti njegovu težinu na manje od 10 kilograma

Prije dvije godine austrijska tvrtka Vello lansirala je na tržište liniju sklopivih bicikala. Linija je uključivala nekoliko različitih modela, a sad je pojačana novim električnim sklopivim biciklom pod nazivom Bike+.

Bike+ koristi se KERS sustavom. Riječ je o sustavu koji se još uvijek razvija te zasad uspješno radi na bolidima F1. Osim što ima mogućnost samopunjenja, Bike+ je jedan od najlakših električnih bicikala. Najnoviji model sklopivog bicikla tvrtke Vello vrlo je sličan modelu iz 2014. Godine, s time da ima jednu dodatnu sklopivu vilicu koja ga čini još kompaktnijim i jednostavnijim za rukovanje i skalpanje.

Sklapanje bicikla ne traje duže od 10 sekundi. Pri sklapanju njegovo sjedište može vam poslužiti kao drška. Kao i svaki drugi kvalitetan bicikl na sklapanje, Bike+ jednostavno i lako stane u prtljažnik osobnog auta ili ga kod kuće možete držati skopljenog u ormaru. Međutim, ono što je sjajna vijest u vezi ovog bicikla je to da ga možete sklopiti na veličinu putnog kofera (53 x 72 x 23 cm).

vello-e-bike-plus-prtljaznik

Za električni bicikl riječ je o vrlo laganom proizvodu (teži manje od 12 kilograma), ali je za pretpostaviti da će tvrtka Vello u budućnosti nastojati dodatno smanjiti njegovu težinu na manje od 10 kilograma. Ima integriranu bateriju i hardver, „sve u jednom pametnom kotaču“, bez prevelikog držača za bocu za vodu.

Motor snage 250 W uključuje se prilikom okretanja pedala i ubrzava na željenu brzinu, kako bi vozač mogao brže i uz manje truda doći do željene destinacije. Brzina koju bicikl može postići je 25 km/h, a tako se može voziti i do 50 kilometara. Ovaj bicikl može raditi i kao lagani hibrid, izostavljajući pražnjenje akumulatora i oslanjajući se na vanjsko punjenje. Kad ga se vozi, odnosno koristi na takav način, njegovi senzori omogućavaju glatku vožnju, bez neugodnog ljuljanja i treskanja koja se često osjeća kad se vozimo na običnim biciklima. Sustav puni bateriju pomoću kinetičkog sustava za oporavak, a bicikl je preko Bluetootha povezan s komandnom pločom na pametnom telefonu.

Zbog brzopoteznog mehanizma za skalpanje, male težine i prilagodljivo-promjenjivog električnog pogona, Vello Bike+ izgleda kao jedan od najpraktičnijih elektiričnih gradskih bicikala, vrlo pogodan za gradske gužve i vožnju. Jednostavan je za „garažiranje“ u malim stanovima i uredima te vrlo pogodan za unošenje i iznošenje iz gradskih prijevoznih sredstava.

Tvrtka Vello trenutno radi na poticanju financiranja ovog Kickstarter hita. Njihova se „cijena“ kreće oko 1,790 američkih dolara po modelu, uz moguću isporuke u travnju 2017.

Zainteresirani potencijalni ulagači mogu birati između opcija kao što su pogon s remenom ili lancem, i između opcije s diskom ili klasičnih kočnica, ovisno o sklonostima i iznosu koji su spremni potrošiti. Od dodatne opreme, tu su i sklopivi blatobrani.

M. Funda

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni