Lado kreće s nastupima po Hrvatskoj, izvjestan je i posjet Poljskoj

Lado kreće s nastupima po Hrvatskoj, izvjestan je i posjet Poljskoj

Toplije vrijeme omogućava održavanje koncerata na otvorenome, ali i sve veća procijepljenost stanovništva ide na ruku izvođačima koji su predugo bili bez doticaja sa svojom publikom.

Ansambl LADO svoja je prva dva ovogodišnja vokalno-instrumentalna koncerta održao u svibnju u Vukovaru i Zagrebu, a koncerte nastavlja održavati i u lipnju.

Uz vrhunske plesne izvedbe, poznato je kako se Ladovi umjetnici s lakoćom mogu transformirati i u reprezentativni folklorni zbor, a u ovo pandemijsko vrijeme i u manji vokalno-instrumentalni ansambl. Solisti i Orkestar Ansambla LADO održat će 8. lipnja vokalno-instrumentalni program Sako leto ima nekaj novoga u sklopu ciklusa Lisinski Atrium koji se održava na vanjskoj pozornici pokraj zgrade Lisinskog.

Kroz jednosatni program, Ladovi solisti i glazbenici prikazat će glazbenu baštinu Moslavine, Posavine, zagrebačkog Prigorja, Slavonije, Baranje, Bačke, Podravine, Međimurja i Dalmacije. Glazbene obrade potpisuju Božo Potočnik, Marijan Makar, Emil Cossetto, Duško Topić, Alan Kanski, Marko First i Zlatko Potočnik.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti online putem bit.ly/LADO-LisinskiAtrium_ulaznice te na blagajni Lisinskog.

Ove godine LADO odlazi i u Lipik, gdje će 10. lipnja biti svečano otkrivena bista osnivača Ansambla LADO prof. Zvonimira Ljevakovića, a građanima će darovati svoj svoj vokalno-instrumentalni koncert Sako leto ima nekaj novoga. Gostovat će još u Bilju i Slavoinskom Brodu.

U Zagrebu se očekuju i dva kraća nastupa, i to 16. lipnja na pozornici ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu u sklopu Ljetnog festivala HNK, te 17. lipnja u Memorijalnoj zbirci Jozo Kljaković u sklopu Zagrebačkih ljetnih večeri ZgKUL.

Krajem mjeseca LADO planira put u Poljsku, gdje će s domaćinima iz folklornog ansambla Śląsk održati koncerte u Koszęcinu, Krakówu i Katowicama.

Informacije o nastupima mogu se pronaći na mrežnoj stranici Ansambla www.lado.hr/dogadjanja

VIDEO:

Valpovačko kolo – https://youtu.be/9JOl73Ybhlk

Do kirija voska steza, širok pot  – https://www.youtube.com/watch?v=NkyLTyy8ki0

(ZG-magazin)

OZNAKE
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni