LADO Electro nastupa na Zrinjevcu

LADO Electro nastupa na Zrinjevcu

Turistička zajednica grada Zagreba simbolično će obilježiti Svjetski dan turizma, 27. rujna koncertom grupe LADO Electro koji će biti održan u nedjelju u Glazbenom paviljonu na Zrinjevcu s početkom u 19.30 sati.

Koncert je besplatan, a u slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta prebacit će se za drugi termin.

Svjetski dan turizma (World Tourism Day) obilježava se 27. rujna se diljem svijeta obilježava pod okriljem UNWTO-a (Svjetske turističke organizacije) . Datum obilježavanja odabran je prema danu kada je usvojen Statut UNWTO-a 1970. godine, što predstavlja svojevrsnu prekretnicu u povijesti turizma. Ovogodišnje obilježavanje dolazi u najtežem trenutku za turizam na svjetskoj razini te je želja UNWTO-a naglasiti njegovu važnost kao vodećeg gospodarskog stupa za oporavak kroz temu „Tourism and Rural Development”.

 Projekt LADO Electro započeo je 2003. godine suradnjom Ladovog solista Borisa Harfmana s već etabliranim glazbenikom Hrvojem Crnićem Boxerom. U spajanju tradicijske i elektroničke glazbe, autore su inspirirale pjesme LADO repertoara, kao i tradicijski napjevi s kojima se Ladovi umjetnici ranije nisu susretali, ali su ih otpjevali na njima svojstven način. Moćni vokali pjevača i pjevačica, kao i zvuk tradicijskih instrumenata, veličanstveno zvuče u suvremenom klupskom elektroničkom izričaju te su uspjeli spojiti iznimno bogatu autohtonu glazbenu baštinu i narodnu umjetnost ovih krajeva s elektronikom. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni