Kvartovsko kino

Kvartovsko kino

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

Trešnjevačka kina Buhara i Triglav, kino Bratstvo u Dubravi, tvorničko kino Končar – samo su neka od zatvorenih, pa i zaboravljenih gradskih kina. U okviru UrbanFestivala13 Natrag na trg! organizirano je ljetno kino koje će na mikro razini poslužiti kao sredstvo za ponovno osvajanje javnog prostora za kolektivu uporabu

ZAGREB

Petak, 11. 7.

20.30

BookCrossing na Ljetnom diskontu kulture

Dolazi ljeto i ugodne dokolice na plažama pa je neizostavan dio opreme i zanimljiva literatura. Stoga dođite na Ljetni diskont kulture i opskrbite se knjigama svih žanrova. U Centru za kulturu Trešnjevka proglašena je prva Book Crossing zona na Trešnjevci – cekatebookcrossing. Tako je CeKaTe postao mjesto gdje se možete “učlaniti” u ovu jedinstvenu knjižnicu i besplatno nabaviti dobre naslove, ali i svoje knjige otputiti u svijet knjigoljubaca.

Ljubitelje dobrog štiva pozivamo da nam se pridruže i donesu knjige koje žele osloboditi s polica. Druženje na BookCrossingu zakazujemo za petak 11. srpnja, od 20:30 sati u Centru za kulturu Trešnjevka.

Petak, 11. 7.

Centar za kulturu Trešnjevka: Kvartovsko kino

21.00

Jadran Boban: Duhovi Zagreba – dokumentarni (2009. god., 52 min.)

Trešnjevačka kina Buhara i Triglav, kino Bratstvo u zagrebačkoj Dubravi, tvorničko kino Končar – samo su neka od zatvorenih, pa i zaboravljenih gradskih kina. Istražujući ulogu policentrično organizirane kulturne proizvodnje u tkivu grada, u okviru UrbanFestivala13 Natrag na trg! organizirano je ljetno kino koje će na mikro razini poslužiti kao sredstvo za ponovno osvajanje javnog prostora za kolektivu uporabu. Na dvije gradske lokacije, u Parku Stara Trešnjevka i na Starom placu u Dubravi, Kvartovsko kino kroz odabrani flmski program tematizira povijest Trešnjevke i Dubrave, ali i otvara prostor za diskusiju o procesima prostornih transformacija.

Tako će u petak 11. srpnja s početkom u 21 sat, u CeKateu biti projekcija filma Jadrana Bobana Duhovi Zagreba, a nakon filma predviđeno je i vrijeme za diskusiju.

Projekt se realizira u suradnji s madridskim kolektivom Todo por la Praxis i uz podršku Centra za kulturu Trešnjevka.

Petak, 11. 7.

21.00

Ljetno kino Tuškanac

Eurohitovi – gratis ulaz

Italija, voli je ili napusti / Italy, love it or leave it, dok-igrani, Italija, 2012.

Subota, 12. 7.

20.00

Opatovina

Gospon doktor z Opatovine (autor: Moliére; redatelj: Dražen Ferenčina; igraju:Ljubomir Kerekeš, Jan Kerekeš, Vid Balog, Draško Zidar, Goran Koši, Tara Rosandić, Ana Majhenić, Marija Borić, Adam Končić)

21.00

kino_tuskanacLjetno kino Tuškanac

Eurohitovi – gratis ulaz

Imena ljubavi / Le nom des gens, romantična komedija, Francuska, 2012

Petak, 11. 7.

Od 09.00 do 11.00

Tehnički muzej

Mali prirodoslovac – ljetne znanstvene radionice

11. srpnja 2014. tema je „čarobni svijet magneta“

Upoznajte prirodne zakone kroz igru na prigodnim znanstvenim radionicama u Tehničkom muzeju. Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a dovoljno je doći na blagajnu Muzeja predmetnog dana kada želite sudjelovati na radionici.

Nedjelja, 13. 7.

21.00

Ljetno kino Tuškanac

Zagreb Film Festival

Pogrešna dostava / The Lunchbox, Indija, Njemačka, Francuska, SAD, 2013.

 

IVANIĆ-GRAD

Ragbi-Zagreb3844_1Subota, 12. 7.

22.00

Izletište Petek: Rugby turnir

Organizator: Izletište Petek i Športski klub ‘’Otok’’

12. i 19. 7.

Beach bar ‘’Kucel’’

DJ Matija ili svirka u živo

Svaki slobodan i sunčani vikend nastavlja se s roštiljadama, fišijadama, paintballom, vožnjom jeepovima po pijesku kao i ostalim sportskim aktivnostima na pijesku

Organizator: Beach bar ‘’Kucel’’

Nedjelja, 13. 7.

Od 09.00 do 13.00

Tržnica Maznica

Sajam eko hrane

 

VRBOVEC

Subota, 12. 7.

21.00

Ljetna pozornica

Večer folklornog ansambla HKUD „Petar Zrinski“

Nedjelja, 13. 7.

21.00

Park

Ljetno kino

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni