Kvartovska ekipa Quatro Leones osvojila 48. Kutiju šibica

Kvartovska ekipa Quatro Leones osvojila 48. Kutiju šibica

Ovogodišnja Kutija ostat će upamćena kao jedno od najneizvjesnijih izdanja do sada. U seniorskom i veteranskom dijelu turnira prošlogodišnji osvajači naslova nisu uspjeli ući u finale, dok su u ženskom dijelu natjecanja, braniteljice naslova poražene u reprizi prošlogodišnjeg finala

U dvorani II. Doma sportova u subotu, 29. prosinca je odigrana završna utakmica malonogometnog turnira Kutija šibica, a naslov je ove godine pripao kvartovskoj ekipi Quatro Leones.

Ovogodišnja, 48. po redu Kutija šibica ostat će upamćena kao jedno od najneizvjesnijih izdanja do sada o čemu svjedoči i činjenica da u seniorskom i veteranskom dijelu turnira prošlogodišnji osvajači naslova nisu uspjeli ući u finale i tako dobiti priliku za obranu naslova. U ženskom dijelu natjecanja, braniteljice naslova su pak poražene u reprizi prošlogodišnjeg finala.

Ekipa Quattro Leones već je u svom premijernom nastupu na najvećem i najstarijem malonogometnom turniru u regiji napravila senzaciju osvojivši 48. izdanje MNT Kutija šibica 2018. powered by Coca-Cola. U finalnom dvoboju dviju ekipa iz zagrebačke Dubrave momčad Quattro Leones je nakon regularnog dijela bez pogodaka slavila protiv puno iskusnije momčadi CB Doberman i to rezultatom 2:1, a velike zasluge svakako idu na račun vratara Kristijana Kahline koji je proglašen i najboljim vratarom turnira. Njihovu pobjedu bučno je slavila cijela dvorana koja je dočekala da na Kutiji, začetoj kao kvartovski turnir, nakon niza godina konačno pobijedi jedna kvartovska ekipa.

Pored titule pobjednika 48. Kutije i najboljeg vratara sjajna momčad Quatro Leones može se pohvaliti i najboljim igračem turnira ujedno i najboljim strijelcem 20-godišnjim Martinom Štrolerom koji je osvojio prvi trofej nazvan imenom nesretno preminulog Matije Capara.

U veteranskom dijelu favorizirani PromotionPlay je ispustio iz ruku prednost od dva gola razlike te je u konačnici izgubio od ekipe Restoran Gladne oči s 2:3. Iskusni Miljenko Mumlek iz Gladnih očiju ujedno je proglašen i najboljim igračem veteranskog turnira.

Najuspješniji veterani – ekipa “Restoran Gladne oči”

Kod žena je završnica ponudila reprizu prošlogodišnjeg finala ali s time da su ovaj put spretnije bile djevojke iz ŽMNK MC Plus Grzela Futura Dental koje su nakon izvođenja sedmeraca slavile protiv prošlogodišnjih osvajačica SC Flegar Splat unatoč činjenici da se njima u posljednje dvije utakmice priključila i Tihana Nemčić kojoj je završila polusezona na Sardiniji.

ŽMNK MC Plus Grzela Futura Dental

Treće mjesto u seniorskom dijelu osvojila je ekipa Big Bang Cammeo team koja je u penalima svladala Dribbling sport bar-WWIN kladionica.

Bogate nagrade pobjednicima turnira uručili su gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predstavnik Coca-Cole, glavnog sponzora turnira Darko Matošković, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić, predstavnik ROST–ŠPORT-a, sponzora turnira Tomislav Rosić, glavni tajnik Sportskog saveza Grada Zagreba Zdenko Antunović te legenda Kutije Mićo Vujanić i predsjednik ZNS-a Tomislav Svetina.

Nagrade za drugo mjesto seniorskog turnira uručili su Milan Pavelić, Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade, Marinko Tomić, ravnatelj USO i Nikola Dragaš, predsjednik Sportskog saveza Grada Zagreba, dok su najboljima u ženskom dijelu turnira nagrade uručili Tomić, Dragaš i Mladen Palac, predsjednik Upravnog vijeća ustanove Upravljanje sportskim objektima.

REZULTATI:

  • Seniori, finale: Quattro Leones – CB Dobberman 2-1 (0-0); seniori, za treće mjesto: Big Bang Cammeo Team – Dribbling sport bar WWIN kladionica 8-7 (3-3);
  • Veterani, finale: Promotionplay – Restorani Gladne oči 2-3;
  • Turnir za žene, finale: Stomatološki centar Flegar Splat – ŽNMK MC Plus DC Grzela Futura Dental 4-5.
  • Najbolji igrač seniorskog turnira: Martin Šroler (Quattro Leones)
  • Najbolji strijelac seniorskog turnira: Martin Šroler (Quattro Leones)
  • Najbolji vratar seniorskog turnira: Kristijan Kahlina (Quattro Leones)
  • Najbolji igrač veteranskog turnira: Miljenko Mumlek (Restorani Gladne oči)
  • Najbolja igračica ženskog turnira: Ana Dujmović (ŽMNK MC Plus DC Grzela Futura Dental)

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni